На вниманието на Главния прокурор: 80% от печалбата на болниците се краде!

Миналата година, посредством някаква безумна наредба на злощастния финансов есминистър Симеон Дянков 80% от печалбите на държавните болници се вземат (чети: открадват!) за опоскания от ГЕРБ бюджет. Та нали всички ЛЗ в страната са регистрирани по Търговския закон?

Друг е въпросът, че това бе най-глупавата постановка на баш-реформаторите, начело с един самонадеян печално известен министър и – слава, Богу, неуспял! – кандидат-депутат. Защото никой никъде другаде по света няма право с министерска наредба да коригира закон и то – за да ти краде от печалбата. Така държавата на БоБо се превърна в най-големия хайдутин за самата държава.

Чест прави на един сърцат изп. директор на болница – д-р Дечо Дечев от УМБАЛ “Св. Иван Рилски”, че даде тази престъпна наредба на Апелативния съд. Надяваме се, че той ще я отмени.

А когато това стане – кой ще връща досега откраднатите от болниците (и от заплатите на персонала им!) пари? Сегашният финансов министър или старият, който я е издал? Нищо, че вероятно вече е в любимата си Америка.

Tags: ,

Comments are closed.