ROCHE организира семинар по онкология

Уважаемата швейцарска фармацевтична фирма ROCHE организира семинар по повод Международния месец за борба с рака на гърдата, участие в който взеха онкохиругът доц. Георги Байчев от ВМА и химиотерапевтът д-р Марчела Колева от болница Софиямед.

В съвременната онкология всеки вид тумор се контролира със специфично лечение, като най-съвременният метод е чрез т. нар. таргетни лекарства, които са насочени към специфични, жизненонеобходими за раковите клетки молекулярни цели. Самите “мишени” са генетичните именения, които лежат в основата на образуването и развитието на рака, но също и структури на раковите клетки, които “издават”злокачествения им характер, затова тези фармацевтични средства са строго специфични; ето защо всеки пациент се лекува с подходящо за него лечение. Това осигурява вероятността за оцеляването му на около 85%, в зависимост от вида на тумора, в сравнение с докорошните 10%!

Най-жалкото е, че у нас в благоприятния, напълно лечим стадий се диагностицират едва 0,7% от заболелите – при цели 18% в САЩ! Това недвусмислено говори за липса на здравна култура на нашия народ!

(ROCHE е лидер в ориентираното към развойна дейност здравеопазване със синергични разработки в областта на лекарства и диагностика. Това е най-голямата биотехнологична компания в света с различни лекарства в онкологичните, възпалителните, метаболитните, неврологичните и инфекциозните заболявания. Тя е световен лидер и в тъканната и инвитро-диагностика и новатор в грижите за диабетиците. През м. г. в ROCHE са работили над 82 000 души и са инвестирани 8 млрд швейцарски франка в изследвания и развойна дейност. Собственик на ROCHE-груп е ДЖЕНЕНТЕК, САЩ.)

Tags: , , ,

Comments are closed.