Нов випуск МУ – Варна

Общо 134 млади лекари получиха дипломите си на тържествена промоция на Факултета по медицина към Медицински университет – Варна. Отличникът на випуска е д-р Жанета Янева с успех 5,96, а общият брой на отличниците е 31, като двама от тях са с успех над 5,90. Миналата година, във Факултета по медицина, са се дипломирали 104 медици, като 24 от тях са били с успех над 5,50, а един е бил пълен отличник и е получил приз „Златен Хипократ“.

В академичното си слово ректорът на университета проф. д-р Красимир Иванов, припомни, че от основаването на МУ – Варна, през 1961 година досега, факултета са завършили над 9000 лекари. „Гласувахте ни доверие и получихте най-доброто образование в Медицински университет – Варна. Положихте усилия, следвахте пътя, по който ви водиха преподавателите и сега сте знаещи и можещи млади лекари – най-добрите! Конкурентноспособни сте на колегите си в Западна Европа и затова вратите на техните здравни заведения са отворени широко за вас”, каза на младите лекари ректорът проф. Иванов. Той използва случая да се обърне към всички отговорни представители на национални и местни институции и да ги призове „да бъдем по-отговорни и да работим по-ефективно, премахвайки всички пречки и създавайки условия за реализация на младите лекари в страната ни, защото те са наше национално богатство”.

За първи път тази година в МУ- Варна, бе връчена наградата “Любим преподавател на Випуск 2013”. Това е д-р Петър Чанков от Катедра хирургически болести, учебно-научен сектор „Урология“, който бе избран след проведена тайна анкета между абсолвентите.

Tags: , , ,

Comments are closed.