МБАЛ – Самоков: Изпълнени с обич

Истинско удоволствие е да присъства човек на каквото и да е тържество в МБАЛ – Самоков. През м. г. бях на цели 3 – за 7 април, за освещаването първата копка на Параклиса и за Коледа. Рядко някъде другаде се срещат толкова много одухотворени и сплотени колеги, изпълнени с обич към себе си и своите пациенти. Несъмнено доказателство за авторитета на местните медици е неизменното присъствие на кмета Владимир Георгиев, който винаги ги приветства от сърце.

Нека да цитираме част от обръщението на дългогодишната управителка на болницата д-р Красимира Ковачка, интернист и кардиолог, което ние препращаме към цялото ни съсловие и народ:

“Нека да се потопим в коледното и новогодишно настроение и да запазим добрия спомен за всичко постигнато досега и да го умножим през следващите години! нека и през 2014 сърцата ни да бъдат изпълнени с любов! Да има здраве и благополучие във всеки дом; нека чудесата бъдат винаги с вас и с общи усилия да извоюваме повече стабилност и сигурност за всички нас! Да си пожелаем градивна, добра и успешна 2014 година, в която с лекота и задружност ще преодоляваме изпитанията и предизвикателствата на времето!”

Показаха ни обновеното, с помощта на Общината, Вътрешно отделение; ремонтирани са още и Хирургичното отделение и аптеката. Сега целта на болницата е да стане база за млади лекари и м. с.  В бюджета за 2014 г. е залегнал проект за 200 000 лв за ремонти на хемодиализното и нервното отделение. Кметът недвусмислено обеща да го придвижи; нещо повече – цялата болница ще залегне като водещ проект за цялостен ремонт и обновление с апаратура. Определи персонала като “най-дейните кадри в Общината”.

Ние сме съгласни с мнението му.

До нови срещи, самоковски колеги!

Tags: ,

Comments are closed.