ЧРД!

Големият наш поет и приятел на в. “Български лекар” Георги Константинов навърши своите славни 70 години! Като го поздравяваме най-сърдечно и му желаем крепко родопско здраве и дълголетие, ще цитираме нищожна част от публицистиката му:

“В нашето абсурдно общество не само богатият презира бедните, но и те избягват още по-бедните от тях. Чуждата бедност отблъсква, направо плаши човека, който сам едва свързва двата края. Голямото разделение “имащи – нямащи” предизвиква безброй допълнителни пукнатини сред обедняващата (и по-значителна) част от народа ни.”

“Да имаш пари не винаги е щастие, но да ги нямаш е винаги нещастие!”

“Три са благата, които според древноиндийската философия трябва да залягат в основите на човешката дейност: добродетел, изгода и любов.”

“Ти, който гледаш злоно, лицето ти е грозно!”.

“Запомни: човекът не е честен!”

“Прави всичко така, че да бъдеш обичан!”

“Докога нашите българчета ще търсят нова Родина?”

“У нас честният път не води към върха.”

“В Родината ни царува безчовечие.””Наглеците, станали за броени месеци милионери, заграбиха не само държавното имане, но приватизираха и обществените представи за добро и зло.”

“Досегашният ни псевдодемократичен преход показа: големите хитреци на България са солидарни в общия си апетит за пари и власт – независимо от произход, пол и занятие.”

“Днес, когато сме стъпили на европейската магистрала, живеем 2-3 пъти по-зле от всеки друг европеец.”

“Големите пари в България се намират в ограничен брой хора, които имат ограничено мислене.”

“Нашите “големи пари” са егоистични, страхливи и некомбинативни, те просто нямат усет към съзидателна работа, а в много случаи просто не работят и “бягат” в чужбина – точно като своите притежатели.”

“С почти милион е намаляло нашето героично население. Стотици хиляди са и забягналите “временно” в чужбина. Навярно с такъм темп са се стопявали и индианците в Дивия запад.”

“Днес за духовното ни просветление се грижат преди всичко разни шоумени – персони със съмнителен вкус и неясна полова ориентация.”

“Ще дочакаме ли новото си Възраждане?”

“Този път не е лек,

дявол да го вземе! –

Как да бъдеш

достоен човек

в недостойно време?”

Tags: ,

Comments are closed.