„Болница за плюшени мечета“

За четвърта поредна година Асоциацията на студентите по медицина във Варна и Студентски съвет към МУ – Варна, съвместно с Алианса на хората с редки заболявания организираха инициативата „Болница за плюшени мечета”.

“Болница за плюшени мечета” е международен проект, чиято цел е под формата на игра децата от 3 до 10 години да научават повече за хигиената, здравословното хранене и за това, какво се случва в една болница. Така  общувайки с младите лекари в приятелска и забавна атмосфера, те преодоляват страховете си от манипулации и бели престилки.

На 28 февруари, световния ден на редките болести, студентите медици и „Болницата за плюшени мечета“ гостуваха на СОУ „Д-р Иван Шишманов” за ученици с нарушено зрение във Варна.

На 1 март „Болницата за плюшени мечета“ беше в Grand MallВарна. “Пациенти” бяха плюшените  играчки на децата, а “мечешки доктори” отново студентите от варненския медицински университет.

В рамките на кампанията, във II-ра аудитория на Медицински университет – Варна, беше изнесена лекция по проблемите на слепотата, от проф. д-р Христина Групчева, ръководител на Катедрата по очни болести и зрителни науки. Лекцията беше отворена за всички граждани на морската ни столица, които се интересуват от темата.

Tags: 

Comments are closed.