Отмина 14 февруари

След 14 февруари, Деня на любовта и на виното да ви попитам колко души се любят всекидневно по света? Има ли такива данни?

По сведения на СЗО всеки 24 часа 100 млн двойки по света правят секс, вследствие на което 900 000 жени забременяват (половината от които – нежелано), 150 000 от тях правят аборт, 50 умират вследствие него; 360 000 души се заразяват от някоя от 20-те венерически болести.

У нас абортите по желание са поне 50 000 (само 20 000 са регистрирани); Годишно се раждат около 18 000 извънбрачни (при 62 000 новородени/2012), т. е. близо 1/3; поне 5% са с уродства и малформации; поне 30% са на родители с небългарско самосъзнание;

– Колко редовен трябва да бъде сексът, за да е здравословен?

Извършван редовно (поне 2 пъти седмично; Мартин Лутер го препоръчва дори 8 пъти!) сексът удължава живота средно с 6-8 години; намалява риска от инфаркт, инсулт и диабет, пълноценно замества фитнеса, гимнастиката и психоанализата, и е най-доброто профилактично средство срещу простатна хиперплазия; такъв човек изглежда по-младолик и щастлив, защото при оргазъм се отделят хормоните на радостта – ендорфини и феромони, които са антидепресанти, както и окситоцин, който действа морфиноподобно и е най-доброто средство против мигрена; при половин час секс се изразходват 200 калории.

– Какво е безопасен секс? Знаем, че има много венерически болести…

Италианският анатом и хирург Габриеле Фалопио изобретява презерватива през 1564 г. – от платно, напоено с живак и дървесна пепел, против сифилис; презервативът на Краля-Слънце Луи 14-ти е бил подплатен с кадифе, но въпреки всичко е пипнал сифилис;

Болестите, предавани по полов път (венерозните): от сифилис у нас се регистрират годишно 600, а от трипер – 7000 души, но сигурно са много повече. Това са “честни” болести – защото се манифестират съответно точно на 21-вия ден и на 1-3-тия ден. Много по-коварни са трихомоназа, хламидиаза (понякога са с неясни симптоми)и вирусните венерози, особено хепатит В и, разбира се – СПИН. Инкубационният му период е от няколко седмици до 15 години! Всеки ден от него умират 5000 души, а 5500 се заразяват. В някои африкански страни до 65% от жителите са вирусоносители (Замбия, Зимбабве, ЮАР)! 60-70% от проститутките в Нигерия и Тайланд са спинозни! У нас са около 1500, близо 300 от които са починали. Всеки месец се новорегистрират 12 българи! Но сигурно са доста повече… Жените са 4 пъти по-възприемчиви.

– Нужно ли е да бъде регламентирана проституцията?

Имали сме закон за проституцията скоро след Освобождението, след Балканската война е отменен. Трябва да имаме отново (Доган го бе предложил преди 20 години!)!

– Но кое е перверзия?

Няма перверзия, ако има взаимно съгласие и не е употребено насилие и служебна или финансова зависимост! Това важи и за хомосексуализма (3-6% от мъжете в отделните страни, особено в скандинавските и в Англия, и 1-2% от жените).

– Само вреден ли е алкохолът?

Всеки има различна поносимост в зависимост от пола, теглото, алкохолдехидрогеназата, мезето, количеството, качеството. От алкохолно отравяне умират 2,3 млн души по света годишно (150 българи). А хроничният алкохолизъм причинява 6% от общата смъртност в ЕС! 23 млн европейци са зависими от него. Ние се нареждаме на 15-то място в света по употреба на алкохол със 7 л чист алкохол на глава от населението годишно (Франция е шампион с 17, 3 л). Близо 80% от българите търсят утеха и отпускане в него.

Хроничните алкохолици живеят 10-15 години по-малко, а смъртността им е 2-3 по-висока отколкото при трезвениците. Самоубийството е на второ място като причина за смърт при тях (след цирозата). Получават увреди и на мозъчната кора, защото алкохолът е протоплазмена отрова.

Алкохолът не е само вреден! В малки дози той е и лекарство (30-50 гр концентрат съответно за жените и мъжете; 100-200 мл червено вино) – концентратът е коронародилататор, а виното – антиоксидант; то действа и против атеросклероза и рак на дебелото черво.

Връзката между алкохола и любовта?

Алкохолът отпуска човека, падат му задръжките, става по-разкрепостен и по-любовен и гальовен, но и му изчезва инстинктът за самосъхранение (започва да се мисли за велик и неуязвим и забравя да си сложи презерватив – огромен риск за нежелано забременяване и заразяване с венерическа болест!).

Tags: 

Comments are closed.