Европейски специалист по фармацевтичен маркетинг споделя своя опит

Полски преподавател с дълъг практически опит във фармацевтичния бизнес бяха гост-лектор в Медицински университет – Варна. Доц. Влодимир Биалик, д.и.н., ръководител на Катедрата по фармакоикономика към Факултета по фармация в Медицинския университет в Катовице, Полша, говори по съвременните проблеми на глобалния лекарствен пазар и проблемите във фармако-икономическия анализ.

На неговите лекции бяха поканени всички студенти и преподаватели от МУ- Варна от факултетите по Фармация, Медицина и Обществено здравеопазване. Особено подходящи и от полза бяха те за студентите от 5-ти курс специалност Фармация, на които скоро предстои да се явят на държавни изпити.

Доц. Биалик пристига в МУ-Варна като преподавател по програма „Еразъм” в рамките на двустранното споразумение за сътрудничество по програма „Еразъм” между МУ-Варна и Медицински университет – Силезия, Полша, подписано миналата година. Неговата визита е свързана и с работата на експертите от Факултета по фармация по проект „Актуализиране и апробиране на учебните планове и програми на Факултета по фармация при Медицински университет – Варна, в съответствие с потребностите на фармацевтичния бизнес и изискванията на пазара на труда”, финансиран от Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” .

Tags: 

Comments are closed.