Тържественият концерт на МУ-Варна на 23 май

На 23 май на сцената на Летния театър във Варна се състоя най-мащабното събитие, с което Медицинският университет отпразнува Деня на славянската писменост и култура. На тържественото честване-концерт присъстваха много студенти – български и чуждестранни, настоящи и бивши преподаватели, служители на университета, посланици и официални лица.

За девета поредна година МУ-Варна удостои с публично признание преподаватели, учени  и научноизследователски колективи за техния висок професионализъм и принос за учебната, научноизследователската и лечебна  дейност, като присъди едно от най-големите си отличия и награди – Почетен знак със синя лента. Бяха раздадени дипломите за академично звание и научна степен, представен бе и Съветът на настоятелите.

Във втората част на събитието главни действащи лица бяха талантливите студенти на университета, които демонстрираха своите завидни певчески дарби. В забавната част на програмата се включиха и театралната трупа и рок-групата на университета. Специален поздрав отправиха чуждестранните студенти.

Концерта се закри от група D2.

Tags: 

Comments are closed.