Над 900 кандидат-студенти от цялата страна се явиха на предварителен изпит по биология

Над 900 кандидат-студенти от цялата страна се явиха на предварителен изпит по биология за специалностите Медицина, Дентална медицина и Фармация в Медицински университет – Варна.

Във II Аудитория в присъствието на Ректора на университета проф. д-р Красимир Иванов, кандидат-студентът Мартин Маринов от Русе изтегли изпитните въпроси: „2. Рибонуклеинови киселини“ (от материала за 9-ти клас) и „5. Генетика на пола“ (от материала за 10-ти клас) от конспекта за приемния изпит по биология в МУ – Варна.

Изтглена беше и тестова комбинация № 5 от материала за 8-ми клас. Кандидатите ще имат на разположение 5 часа, в които ще трябва да покажат знанията си. За първи път от тази година знанията върху учебния материал от 8-ми клас ще бъдат проверени и оценени тестово.

Близо 1000 кандидат-студенти подадоха документите си за предварителните изпити по химия и биология, които Медицински университет – Варна провежда за втора поредна година. Те предоставят на кандидатите възможността за избор на по-добрия резултат между предварителния и редовния изпит.

Значително повече в сравнение с миналата година са кандидатите, които се възползваха от тази възможност, както и от удобството да подават документите си онлайн.

Tags: , ,

Comments are closed.