БЛС: Безгръбначието продължава

“Във връзка със създалата се обществено-политическа обстановка в страната, както и задълбочаването на феинансовата нестабилност в системата на здравеопазването, УС на Българския лекарски съюз иска спешна среща с премиера, министъра на финансите и председателите на Парламентарните групи.”

Това гласи текстът на декларация на УС на БЛС от 17 юни.

Наглед – тревожна, с чувство за отговорност.

Какво ли си е мислел председателят на БЛС, когато миналата година презглава подписваше с ръководствата на почти всички партии, точно преди изборите, някакви хартийки със “споразумения” за… сътрудничество. Повтаряме: с почти всички партии… Белким, който и да дойде на власт, БЛС ще намаже. Досущ като ДПС… Сякаш съсловната организация не е надпартийна. А защо чак сега се сети да иска пари за здравеопазването, след като преди 3 години подписа щедро разрешение на бившия премиер да ползва 1,4 млрд лв от здравните вноски за съвсем други цели, далеч от здравните нужди. Въпреки, че съгласно Закона за здравето парите за здраве се изразходват само за него?

Късно е, либе, за китка. След няколко дни и премиерът, и финансовият министър, и депутатите ще са бивши.

Бивш ще е и председателят на БЛС, но чак през пролетта догодина, когато най-после ще му изтече вторият, отекчил и омерзил всички лекари мандат.

Tags: ,

Comments are closed.