За първи път наш университет е домакин на Съвета за докторантско образование в Европа

Съветът за докторантско образование в Европа отправи покана към Медицински Университет – Пловдив да стане домакин на следващата Годишна среща на Съвета, която ще се проведе през юни 2015 година. Медицински Университет – Пловдив е първият български университет, получил подобна покана.

 

МУ – Пловдив e член  на Европейската асоциация на университетите от 2012 г. и оттогава академични представители редовно вземат участие в Годишните конференции и редица специализирани форуми, организирани от Асоциацията. Тази година проф. д-р Стефан Сивков – зам.-ректор по Качество и акредитация, представи Университета на Годишната конференция на Асоциацията в Брюксел.

От декември 2013 година Медицинският университет в Пловдив е член на Съвета за докторантско образование към Асоциацията. Този Съвет допринася за развитието и напредъка на докторантското образование и научно-изследователската дейност в Европа. Той отговаря за разработването на нови тенденции по отношение на докторантските програми за обучение.

В началото на тази година представители на висшето учебно заведение участваха в международен семинар, посветен на резултатите от докторантското образование в Европа, с презентация на тема „Предизвикателства на докторантското обучение в МУ – Пловдив”.

 

«В резултат на нашите участия в различни форуми на Европейската асоциация на университетите бяха установени полезни академични контакти, а осъществяването на следващата Годишна среща би популяризирало МУ – Пловдив в европейските научни среди.», коментира ректорът проф. д-р Стефан Костянев.

Tags: ,

Comments are closed.