На вниманието на професорите по УНГ Румен Белчев и Диана Попова: Присвояването на патентования интелектуален продукт “Белинов симпозиум”

Колеги,

Белиновият симпозиум по УНГ бе създаден от нас през есента на 2000 г., със съдействието и съорганизацията на вече покойния проф. Тодор Карчев (1945 – 2013), след което той започна еднолично да го организира ежегодно (какъвто бе и замисълът ни), но без да ни включва в Организационния комитет (въпреки договорките ни и обещанията му).

През последните 3 години вие двамата го организирате съвместно, в разрез с лекарския морал, въпреки нееднократните ми възражения и представянето на писмо от Етичната комисия на БЛС, която потвърди авторството ми над Белиновия симпозиум.

Но вече нямате никакви – не само морални, но и законови! – права над ползването на това име:

 

Съгласно Патентното ведомство на Република България Патент № 128915/06.06.2014 за словната марка “Белинов симпозиум” (разбира се, и производните ѝ) се присъжда на създателя ѝ.

Предупреждавам ви официално и публично, че при следващо организиране на тази проява под това или производно ней име ще ви дам под съд за присвояване на интелектуален продукт с искане за съответните финансови неустойки.

Tags: , , ,

Comments are closed.