За първи път студенти кандидатстват онлайн за МУ-Пловдив

Подаването на документи от кандидат-студенти в Медицинския университет в Пловдив започна. За първи път записването става онлайн.

Новост тази година е и отпадането на квотите за прием 50 на 50 на момичета и момчета. По този начин се дава възможност кандидатите да се конкурират на база знания.

„Решението е прието и Академичния съвет на МУ-Пловдив и вече се изпълнява”, съобщи заместник-ректорът по учебна дейност проф. Мария Куклева.

Тя уточни, че са взети всички мерки за справедливо явяване на изпитите. В деня на всеки изпит кандидатите се разпределят на случаен принцип. Мерки са предприети и срещу евентуални преписвачи.

„Съветът ни към кандидатите е много добре да обмислят желаните специалности,  които искат да изучават, защото класирането ще бъде по първо желание.”, заяви още проф. Куклева.

„Нека кандидат-студентите да знаят, че за тях отваря врати Медицински университет – Пловдив, който е авторитетен образователен и научен център във висшето медицинско образование в продължение на близо седем десетилетия и чийто девиз „Посветени на хуманността“ ще бъде основен в тяхното образование и бъдеща професия.”, съобщи ректорът на университета проф. д-р Стефан Костянев.

Tags: ,

Comments are closed.