МУ – Варна и Филиал Сливен откриха новата академична година с жива видео-конферентна връзка

С директно включване и видеоконферентна връзка с филиала на МУ-Варна в град Сливен бе открита новата академична 2014-2015 година във варненското висше медицинско училище. Над 3700 студенти, над 570 от които са представители на 34 държави от целия свят, ще се обучават във варненския Медицински университет през тази година.

Ректорът проф. д-р Красимир Иванов приветства първокурсниците с добре дошли в „най-добрия медицински университет в страната“ (според най-голямата академична класация на институтите за висше образование в света – Webometrics). Той увери прекрачващите за първи път прага на университета, че са направили своята най-добрата инвестиция за бъдещето, идвайки да учат в един от най-високотехнологичните български университети.

„Медицинската професия е не само знания, техника и изпълнение на манипулации, тя е преди всичко любов към човека“, каза директорът на Филиала на МУ-Варна в град Сливен – доц. д-р Нели Спасова при директната видеоконферентна връзка, която родители, студенти и гости можеха да чуят и видят на специално монтирания екран в двора на университета.

Tags: , ,

Comments are closed.