Ректорът и кметът на Варна откриха първият Университетски медико-дентален център в България

С официална церемония беше открит първият Университетски медико – дентален център в България. Ректорът на Медицински университет – Варна, Проф. д-р Красимир Иванов и кметът  Иван Портних, прерязаха официално лентата.

„ Изключително съм щастлив, че днес присъствате на реализацията на един стратегически обект за варненското здравеопазване. Това е Университетският Медико – дентален център, който няма аналог в страната. Успяхме за кратко време да реализираме този проект и в момента МУ – Варна разполага с най-модерния и най-високотехнологичния дентален център на Балканите. Това ще даде възможност на всички асистенти и преподаватели да работят и да прилагат своите лекарски умения, а на гражданите на Варна и на цяла България – високодостъпни дентални грижи.  На студентите по дентална медицина в МУ – Варна – да се обучават в най-добрите условия с най-съвременните достижения на техниката в областта на денталната медицина”, заяви пред гостите на събитието ректорът на Медицински университет – Варна, проф. Красимир Иванов.

„Днес се увенчава с успех нашият 2 годишен труд, днес бъдещето на денталната медицина в България става настояще“ – това заяви доц. Стоян Пеев, ръководител на Университетския медико – дентален център.

Акад. Проф. д-р Николай Попов връчи почетен плакет на проф. Красимир Иванов, като признание за огромния му принос в утвърждаването и развитието на денталната имплантология в България.

Tags: , , , ,

Comments are closed.