С тържествена церемония МУ-Варна дипломира 53, магистри по дентална медицина

В академичното си слово, Ректорът проф. Красимир Иванов поздрави абсолвентите за упоритата работа и постигнатия успех.  “Днес вие завършвате вашето образование в Медицински университет – Варна, за да започнете едно ново начало.

Времето ви, прекарано в университета, надявам се, е бил пълноценен и щастлив етап от живота ви, но сега идва време да действате.  То е безценно, затова не го губете, а действайте! Защото, както е казал Айнщайн: „Животът е като карането на колело: спреш ли, изгубваш равновесие”. Не се съмнявам, че подготовката ви в Медицински университет – Варна е сигурна основа за вашето успешното професионално развитие и конкурентоспособност.”

Проф. Иванов връчи специалната награда на Ректора на Д-р Милена Георгиева, която е отличник на Випуск 2014 на ФДМ.  Доц. Д-р Цветан Тончев, Декан на ФДМ към МУ – Варна, връчи на д-р Георгиева наградата на Декана в категория STUDENS OPTIMUS Д-р Георгиева получи също така наградата на кмета на град Варна и на много фирми.

Наградата на Декана на ФДМ е на името на бележитя учен, преподавател, лечител и общественик, основател на първия стоматологичен факултет в България – /в София/, автор на първия в България учебник по хирургична стоматология, проф. д-р Славчо Давидов.

Тя е в три категории, като тази година за първи път доц. Тончев връчи наградата в най-високата категория за изключителни заслуги – MAXIMI MERITI CAUSA на: проф. д-р Тодор Пеев,  проф. д-р Ангелина Киселова, проф. д-р Вера Крумова, проф. д-р Апостол Стратиев и проф. д-р Доан Зия. Петимата получават високото отличие за цялостен принос към създаването на Факултета по дентална медицина във Варна, изготвянето на програми за обучение, подготовка на студенти, специализанти и докторанти и участие в лекционни модули и изпитни комисии.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.