На вниманието на г-н Тодор Горелов: Отбелязване на Чилови дни на 30 май

На вниманието на г-н Тодор ГОРЕЛОВ,

Кметски наместник – с. Славейно

 

Уважаеми г-н Горелов,

Мили славейновци,

 

По Решение на Редколегията на в. “Български лекар”, Съюза на учените в България, Съюза на българските медицински специалисти и Движение “Здравословно” ще отбележим XVIII автентични Чилови дни на 30 май т. г., събота, създаден през 1998 г., по наше предложение и утвърден, съвместно с председателя на БЛС д-р Димитър Игнатов, кмета на Смолян Костадин Чаталбашев, главния лекар на Окръжната болница д-р Тодор Кумчев и кмета на с. Славейно г-н Георги Чинков.

В рамките на “Чилови дни”, съвместно с БАН и Медицинския Университет – Пловдив, възнамеряваме да организираме в с. Славейно I Конференция по геронтология, на която доклади за болестите на възрастните хора ще изнесат видни наши лекари, както и I Национален Фестивал “Старостта е радост”.

Предлагаме Ви следната Програма:

10 – 11,45 ч. – Провеждане на Конференцията в читалището;

12 ч. – Тържеството в Къщата-музей, по време на което Наградата “Проф. К. Чилов” по медицина ще бъде връчена на проф. Борислав ВЛАДИМИРОВ, а по журналистика – на Гергана Хрисчева от Програма “Хоризонт”;

13 – 16 ч. – Събор “Възрастта не е порок”, с музикална програма и приемане на Призив към българските държавници за повишено внимание към възрастните хора.

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.