Професор Мария Куклева от МУ-Пловдив стана Зъболекар на годината

Българският зъболекарски съюз присъди наградата „Лекар по дентална медицина за 2014 година” на проф. д-р Мария Куклева. Тя е един от най-добрите специалисти, преподавател и заместник-ректор по учебна дейност на Медицинския университет в Пловдив.

„Като университетски преподавател, аз съм получила много признания в своя професионален път, но дейността ми, свързана с Българския зъболекарски съюз, е заемала винаги особено място в моя професионален път и винаги съм я приемала като привилегия, а не като задължение. По тази причина тази награда беше една висока чест и признание за моята цялостна дейност”, заяви професор Куклева.

Като един от проблемите в сектора тя посочи финансирането.

Данните сочат, че 95% от студентите по дентална медицина работят по специалността, след като завършат своето образование.

„Интересът е голям, конкуренцията е сериозна, кандидатстват подготвени ученици, като в момента Медицински университет-Пловдив има студенти от 35 страни от всички континенти в света. Имаме студенти от Нова Зеландия, Австралия, Бразилия, от далечният Изток, от Корея, от Пакистан, Канада, САЩ и много страни от Европейския съюз. Най-големите контингенти студенти са от Великобритания,  Германия и Италия. От Швеция има цели студентски групи. За нас е удовлетворение, че освен тези студенти, които се реализират отлично навън и са избрали да се реализират навън, имаме студенти, които желаят да се реализират в България и се реализират добре. И трябва да кажа, че конкурентната среда в  Университета е на много високо ниво, защото имаме вече отлични студенти, които участват в редица международни прояви с една амбиция за добра бъдеща реализация. Смятам, че интересът към МУ-Пловдив ще продължава да се увеличава, но това ни задължава нас като преподаватели, като ръководство, да се стремим да създаваме все по-добри условия, все по-добра академична среда, за да отговорим на изискванията на студентите.”, заяви още заместник-ректорът по учебна дейност на МУ-Пловдив и носител на наградата „Лекар по дентална медицина 2014” проф. д-р Мария Куклева.

Tags: , ,

Comments are closed.