На студентска олимпиада в Москва

Студенти и преподаватели от МУ-Варна ще участват в организираната от Първи Московски държавен медицински университет „И. М. Сеченов” Всерусийска студентска олимпиада по практическа медицинска подготовка „Golden Medskill”.

Начело на отбора на МУ-Варна в състав четирима студенти от специалност Медицина и студентка от специалност Медицинска сестра ще бъде ръководителят на Катедрата по обща и оперативна хирургия проф. Никола Колев, който ще бъде и член на журито. Напътствия и подкрепа на нашите представители ще окажат и проф. д-р Вилиян Платиканов, ръководител на Катедрата по анестезиология, спешна, интензивна и морска медицина, и доц. д-р Бранимир Каназирев от Катедрата по пропедевтика на вътрешните болести. Те ще използват случая да се запознаят със симулационния център на московския университет, който е един от най-големите и най-модерни по рода си.

С тази инициатива партньорството по Договора за двустранно академично сътрудничество между Медицински университет – Варна и Първи Московски държавен медицински университет „И. М. Сеченов” преминава в нова фаза, като обхваща не само двустранните традиционни летни стажове в университетските болници в Москва и Варна, но и съвместни събития на Студентските съвети, съвместно участие в научни конференции, разработки и научно-практически обмен.

Tags: , , ,

Comments are closed.