Конференция „Варненски кардиологични дни“

Учебно-научният сектор по кардиология към Катедрата по вътрешни болести на МУ-Варна и Клиниката по кардиология на УМБАЛ „Св. Марина” във Варна организираха за поредна година Конференция „Варненски кардиологични дни”.

Във форума в к.к. Слънчев ден се включиха кардиолози от Източна България и Варна. Сред лекторите на научното събитие бяха проф. В. Икономов от Клиника по нефрология, проф. К. Христозов и д-р М. Бъчварова от Клиника по ендокринология и болести на обмяната, проф. А. Капрелян от Втора неврологична клиника, както и екипите на Кардиологичните клиники и Клиника по кардиохирургия.

С цел обогатяване на познанията за новостите в поведението при сърдечните заболявания и придружаващи заболявания се дискутираха важни теоретични и практически въпроси на лечението на артериалната хипертония, сърдечната недостатъчност и острия коронарен синдром. Хиперурикемията за развитието на хронични бъбречни и ССЗ, както и сърдечно-съдовите усложнения на болести на щитовидната жлеза и мозъчните усложнения на ССЗ.

Tags: 

Comments are closed.