Договор за сътрудничество по програма „Еразъм+“ с Университета в Маастрихт, Холандия

​След дългогодишно сътрудничество в областта на научноизследователската практика и обучението между Медицински университет – Варна и Университета в Маастрихт, Холандия, бе сключен договор за мобилности по програма Еразъм+. По силата на този договор студенти и преподаватели от МУ-Варна, и по-специално от Факултета по обществено здравеопазване, ще могат да провеждат различни периоди на обучение или преподаване в един от най-реномираните световни университети.

Университетът в Маастрихт е един от най-новите и най-престижни университети в Холандия, в който широко са застъпени иновационните методи в образованието. В  ”най-международния” холандски университет,  в който се обучават студенти от над 70 националности, всеки разработен проект е с интернационална насоченост, а учебната програма е изключително гъвкава.

До момента МУ-Варна си партнира с Университета в Маастрихт по проекти по Седма рамкова програма, редица научноизследователски проекти, както и магистърската програма по „Здравен мениджмънт”. Новото сътрудничество и по линия на Еразъм+ е доказателство за високото признание и оценка, които варненският Медицински университет получава от холандските си партньори.

Tags: 

Comments are closed.