Топим се по-бързо от снега – вече сме под 7 милиона! Полът става привилегия?!

Наскоро ЦРУ изнесе неприятната новина, че населението ни вече е под 7 млн. Раждаемостта ни е 8,9 новородени на хиляда души от населението (210-то място в света), смъртността – 14,3 на хиляда (6-то; в “призовата” шестица); т. е. прирастът ни е минус 5,4.

Фактът наистина е страшен! Когато издадох тази книга, прирастът ни беше плюс 2,1 на хиляда. Топим се по-бързо и от снежните преспи! Ние сме една от най-бързо изчезващите нации в света.

По темата съм писал не само книга и десетки статии, но и открити писма до държавниците ни, вкл. и до недоразумението, наричащо се български президент. Миналото лято на връх Шипка той заяви (правилно, впрочем), че “без национална кауза нямаме бъдеще”, и аз го попитах чрез публикувано в много медии писмо коя е тя, да я определи, да ни я посочи, нали е “Баща на нацията”? Разбира се, не получих никакъв отговор. Намаляваме с 60 000 души годишно; само след 20 години ще станем стигнем “завещаната” ни от зловещите американски икономисти Ран и Ът и одобрена от послушните ни антибългарски държавници кота 5 млн, но половината от тях ще бъдат с небългарско самосъзнание…

Неотдавна, на самия 8 март, двете ни еврокомисарки – бившата Кунева – Пръмова и сегашната КриСталинка Георгиева, свикаха някаква конференция, в която пледираха за квоти за жени при назначенията на високи отговорни длъжности. И министър Калфин бе съгласен с тях! Предложението трябвало да се облече в законова форма. Че това си е чист сексизъм, сексуална дискриминация, в случая – спрямо мъжете! Откъде-накъде някой ще изпреварва другиго при кандидатстване за някаква отговорна работа в зависимост не от данните, способностите, уменията и ценза, а само защото е от даден пол, в случая – женски? Какви са тези привилегии за жените?! Нали навремето негодувахме срещу привилегиите на децата на активните борци против фашизма, които влизаха с тройки в университетите и получаваха апартаменти преди останалите “простосмъртни”? Жените, колкото и да са ми симпатични, извънземни ли са? Ами хайде да определим тогава квоти и за хомосексуалистите, и за циганите! Никой няма право да има предимство само заради атрибута между краката си.

Много по-добре би било госпожите да свикат конференция относно насърчаване на най-важната природна предопределеност на жената: да бъде Майка! Кариеризмът не би трябвало да унищожава свещеното майчино начало у жената, да е за негова сметка!

Comments are closed.