Валидираха пощенска марка по случай 70 години Медицински университет-Пловдив

Специална пощенска марка беше валидирана по повод 70-годишния юбилей на Медицински университет-Пловдив. Валидирането направиха ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, генералния изпълнителен директор на ”Български пощи” Деян Дънешки и художникът на проекта Теодор Лихо.

Юбилейната марка е включена в серията за годишнината на световната организация на Червения кръст, затова и този символ се откроява графично.

„Марката е една малка пластика. В нея са включени Аудиторния комплекс, който се превръща в символ на нашия университет, мотото на МУ-Пловдив „Посветени на хуманността” и има и фриз, в който фигурират бог Асклепий и неговите деца Хигия, Панацея и Телесфор, което като идея е символ на приемствеността на традициите и знанията, защото медицинската професия е една от най-старите в света.”, коментира ректорът на МУ-Пловдив чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев.

Марката е дело на Теодор Лихо – един от най-добрите художници и дизайнери.

От тук нататък цялата пощенска кореспонденция на МУ-Пловдив, която върви с обикновени пощенски пликове, ще бъде със собствената марка на университета. Тя може да бъде закупена и от ценители. Цената й е 65 стотинки.

Tags: , ,

Comments are closed.