С фестивала „Море и здраве“ МУ-Варна отбеляза Европейския ден на морето

Датата 20 май е обявена от Европейския съюз като „Европейски ден на морето” през 2008 г. Поредица от събития във връзка с отбелязване Деня на морето тази година организира Медицински университет – Варна. Инициативата – Фестивал „Море и здраве“ – се проведе под патронажа на кмета на Община Варна и ректора на МУ-Варна в подкрепа на проекта „Варна – младежка европейска столица 2017“.

В рамките на форума бяха обсъдени различните аспекти на българската морска култура: здравна, екологична, правна, икономическа, професионална, историческа. Ще се представят и различни предложения, свързани с използването на моретата, океаните и р. Дунав, като национален стратегически приоритет.

Състоя се демонстративно гмуркане с открит урок по Морска медицина и Морска патофизиология за чуждестранни и български студенти на МУ-Варна.

Преподаватели и студенти представиха свои фотографии и картини в благотворителната изложба „Морето – богатство и вдъхновение“, която бе разположена във фоайето и коридорите на МУ-Варна.

Tags: 

Comments are closed.