МУ-Варна е домакин на първото у нас „Европейско училище по патология“

От 2 до 4 юли 2015 г. под егидата на Европейската асоциация по патология в МУ-Варна ще се проведе тридневен курс по гинекологична патология. „Европейското училище по патология“ ще бъде ориентирано към патолози, специализанти и специалисти от цялата страна, както и от Англия, Румъния, Полша и др.
Структуриран по подобие на първия проведен курс в град Торино, Италия, преди повече от 20 години (основан от проф. Джани Бусолати), „Европейското училище по патология“ се провежда във всяка една европейска държава, като за първи път ще се състои и в нашата страна.

Лектори ще бъдат трима от водещите европейски специалисти в областта: проф. Майкъл Уелс, професор по гинекологична патология в Медицинския университет в Шефилд, д-р Раджи Ганесан, консултант патолог в Гинекологична болница, Бирмингам, и д-р Навена Сингх, консултант патолог в болница „Св. Бартоломео“ в Лондон.

Курсът ще предложи на участниците слайд семинари, лекции и презентации, с които се цели осъвременяване и стандартизиране на диагностичните им способности.

До 26 юни е крайният срок за регистрация в курса.

Повече информация относно таксата за участие и формата за регистрация може да намерите на сайта на събитието – http://escopbg.com/.

Tags: 

Comments are closed.