Филиал Сливен към МУ – Варна

След тържественото откриване на новата академична 2015-2016 година в Медицински университет – Варна, Филиал Шумен и Филиал Сливен, за трета поредна година, посрещна своите първокурсници – 20 медицински сестри и 20 акушерки. От тази есен студентите ще се обучават в своя собствена сграда. Триетажната сграда на бившия Медицински колеж в Сливен, строена преди повече от 80 години като гимназия, бе изцяло реновирана и ремонтирана със средста по Оперативна програма „Региони в растеж”.

Церемонията започна с тържествен водосвет, който отслужи Сливентският Митрополит Йоаникий.

Празничното събитие, на което присъства цялото академично ръководство на университета, продължи със слово на ректора  проф. д-р Красимир Иванов. “Да откриеш университет е като да откриеш храм! Бъдете горди, че постигнахте това, защото само образованието е онова непреходно нещо, което ще остане и за идните поколения…като Стария бряст в стародавния град под Сините камъни…

Образованието е това, което носи в себе си истинската сила да промени бъдещето на страната ни!”, каза проф. Иванов и подчерта, че с всяка изминала година интересът към МУ-Варна и броят на кандидат-студентите расте. Ректорът на един от най-модерните и динамично развиващи се университети в България увери новоприетите студенти, че започвайки своя професионален път оттук, те вече са направили сигурна инвестиция за своето бъдеще.

Минути преди старта на церемонията ректорът проф. Красимир Иванов и директорът на филиала доц. д-р Иван Димитров засадиха дърво в двора пред филиала като символ на новото начало.

Tags: 

Comments are closed.