Първа учебна година във Филиал Велико Търново

Началото на учебната година бе отбелязана с тържествена церемония в новосъздадения филиал на Медицински университет – Варна във Велико Търново. Първокурсниците в старопрестолния град са 40 и ще се обучават в двете специалности – медицинска сестра и акуршерка.

“Към славната история и традиции на столицата на Втората българска държава, съхранила духа на велики царе, на славния духовен водач и книжовник Патриарх Евтимий, градът на Петко Славейков и на поета Емилиян Станев, заедно с вас ще прибавим нови страници, развивайки съвременната медицинска наука и практика. Да откриеш университет е като да откриеш храм!”, каза в приветственото си слово ректорът на МУ – Варна, проф. Красимир Иванов и подчерта, че с всяка изминала година интересът към МУ-Варна и броят на кандидат-студентите расте. Ректорът на един от най-модерните и динамично развиващи се университети в България увери новоприетите студенти, че започвайки своя професионален път оттук, те вече са направили сигурна инвестиция за своето бъдеще.

След приключване на церемонията ректорът проф. Красимир Иванов и директорът на филиала доц. Диана Димитрова засадиха дърво в двора пред филиала като символ на новото начало.

Tags: 

Comments are closed.