На вниманието на президент Росен Плевнелиев: Страшната демографска катастрофа е основният национален проблем на България

КОПИЕ: Премиер Бойко БОРИСОВ

КОПИЕ:Акад. Стефан ВОДЕНИЧАРОВ, Председател на БАН

КОПИЕ: Проф. Божидар ДИМИТРОВ

 

 

Но по него почти не се говори, поне от нашите така наричащи се държавници. А съседите ни не спят.

Още през 1840 г. Илия Гарашанин написа “Предначертанието” на сръбския народ, по което той продължава да се ръководи. “Мега Елини” (“Велика Гърция”) също датира от средата на 19-тия век.

През 2001 г. проф. Ахмед Давутоглу, днешният премиер на Турция, издаде книгата “Стратегическа дълбочина”, в която неприкрито тъгува за Османската империя и бленува за възстановяването в старите ѝ граници, уповавайки се на историята и културното ѝ наследство (разбира се, удобно премълчавайки масовите избивания на християните – арменския геноцид и кланетата в Стара Загора, Батак, Бояджик и Беломорска Тракия).

Къде е нашата демографска политика? Или усвояването (разбирай: ограбването) на европроектите е единствената цел на нашите политикани? Нима ние също нямаме своя богата славна (и не лежаща на геноцида на чужди народи!) история; да не говорим за богатото си културно наследство. Защо не се опираме на тях, защо нямаме наше “Предначертания”, наша национална демографска стратегия?

Къде е нашият Гарашанин, Давутоглу, Орбан? Президентът Плевнелиев нещо съвсем замлъкна по високопарния си химерен проект “2020”, когато влаковете щели да се движат със 100 км/ч, а всички блокове щели да бъдат санирани. Това ли е най-важното за България?!

 

Днешната ни демографска картина е ужасяваща, катастрофална: раждаемост малко над 60 000 деца; обща смъртност – близо 115 000. Сиреч – главоломно биологично стопяване с 55 000 души годишно и неудържимо застаряване на населението, съчетано с най-ниската средна продължителност на живота в Европа: 60,7 години за мъжете и 67,6 години – за жените. При положение, че скандинавците, испанците, италианците, французите, гърците живеят с по 7-8 години повече.

Въпросът има и друга стана, мургава някаква… Колко от тези новородени са на родители с небългарско самосъзнание? Приятели-акешур-гинеколози са ми казвали, че не правят подобна статистика, но “на око” те са не по-малко от 40%. Така че въпросът не е само до “голата бройка”, до количеството – а до качеството! Защото, нека бъдем откровени: по-голямата част от тези родители няма да образоват децата си, нито ще ги възпитават на труд, прилежание, градивност, плащане на данъци. Над 60% от престъпността ни се генерира от циганите.

Голяма част от децата, са “раждани от деца”; т. е. фактически са “прокурорски”, защото законът забранява секс с малолетни под 14 години. Защо не се издирват бащите им и привличани под отговорност?!

Навремето в Ямбол на циганките им поставяха безплатни спирали – разбира се, след агитация. Даваха им и по 5 лв. Трябва да бъдат поощрявани не да раждат безразборно и безотговорно, и то още като деца, а да се предпазват от забременяване. Да се дават по 100 лв на циганите не за избори, а да водят жените си на гинеколог, за да им поставя спирали.

 

Напълно отхвърлям глупавия, циничен и направо национал-предателски призив на измислената еврокомисарка Кристалина Георгиева – да приемаме неканените пришълци с охота и едва ли не с радост, защото те, видите ли, щели да ни оправят демографския проблем. Вие вярвате ли, че тези хора ще се втурнат да обработват земята ни, да отглеждат добитък, да се учат и да работят – вместо да чакат, както повечето от циганите, цял живот на подаяния. Тяхното нахлуване означава още по-бързо заличаване на нацията и затриване на генома ни, пълна национална катастрофа. Също – и насилствена подмяна, в близко бъдеще, на исконните ни християнски ценности със средновековни ислямски.

Проф. Божидар Димитров правилно предложи да привличаме българи от Македония, Бесарабия, Молдова, Албания и пр.. Когато той беше министър на българите в чужбина, си бе поставил амбициозната и патриотична задача 50-60 000 от всички тях ежегодно да получават паспорти. След уволнението му този брой намаля десетократно. Нима българската държава е против привличането на нови сънародници, чрез които поне отчасти да разреши демографския си проблем?!

 

 

Мисля, че първата документално-публицистична книга по тази тежка тема е, колкото и нескромно да звучи, моята “Децата, без които не можем” (изадтелство “Народна младеж”/1988), в която доказвах, че след 300 години ще умре последният българин. А тогава бяхме с прираст 2,1 на хиляда; сега той е минус 5,7 на хиляда. Директорът на издателство “Народна младеж” Росен Босев дори ми каза, че ще я пусне на своя глава, рискувайки да го уволнят. Никаква сензация, никакъв шум не последва, никой дори не я забеляза.

Няма държавен глава, до когото да не съм пращал тази книга, придружена с отчаяни послания във връзка с демографската криза – още на Станко Тодоров, когато беше премиер. После – на президентите ни: Желев, Петър Стоянов, Георги Първанов, Росен Плевнелиев. Първите двама ми отговориха чрез сътрудниците си, че нямало било страшно. Бидейки член на Сдружението за национално съхранение (съпредседатели Марко Семов, Георги Марков и Стефан Воденичаров) дадох идеята да поканим наскоро избрания президент Първанов на работна среща по темата. Те уредиха тя да е на кораба “Радецки”. Присъстваха и акад. Чудомир Начев, отец Боян Саръев, акад. Дамян Дамянов и още 20-тина видни българи. Взех първи думата и предложих на президента да учреди Комитет по демографските въпроси. Послуша ме. Учреди го. Без да ме покани за член.

На Президент Плевнелиев писах и Открито писмо преди 2 години, след като на най-високия български връх – Шипка той буквално заяви: “Ние не можем без национална кауза”! Чудесно, но това е куха фраза, без съдържание; аз го попитах: как да я разшифроваме? Май нашата кауза стана оцеляването на българската нация и държава? Свиках и пресконференция по темата. Никакъв отговор, пълно мълчание от страна на господина Президент на Република България. Явно, не съм от предпочитаните от него “умни и красиви”, за да ме удостоява с отговор, макар при встъпването с в длъжност гръмко да бе обявил, че вратите на Президентството винаги щели да бъдат отворени за всеки български гражданин, който има някакви идеи. Е, той не иска да чуе дори един многодетен българин, автор на над 40 книги, просто защото не е от “умните и красивите”, нито пък има някаква партийна или държавна длъжност или поне препоръка. Що за демагогия, що за “достъпност”?!

 

Нужно е да възпитаваме все по-намаляващите си деца на здравословен начин на живот, на Родителство и Любов към Майка България. Няма министър на просветата и на здравеопазването, комуто да не съм предлагал моята монография “Здравна азбука”, при това – сертифицирана от тяхното министерство, за здравна и сексуална култура; в Закона за образованието да залегне задължително обучение по здравна култура. Предлагал съм им тази монография да я качат на сайта на МОН, да се чете от всички ученици, учителите и родителите им, да знаят кои са и какво представляват социално-значимите заболявания, инфекциозните и полово-преносимите болести, кои са вредноттите – тютюнопушене, алкохол, наркотици, затлъстяване, нездравословни храни – и да се предпазват от тях.

Това са и изискванията на член 122 от Закона за здравето, аз фактически сам го изпълнявам, без никой да ми го е възложил, на добра воля. и монографията я издадох с лични средства, и на комисията, която я одобри (а можеше да я отхвърли) платих 300 лв за хонорарите. Не съм поискал от МОН или МЗ дори и стотинка! В официален отговор от една чиновничка, по фамилия Иванова, ми отговори: “Ние не правим реклама на частни издатели!”, а бившата зам.-министърка на МЗ Десислава Димитрова ми отказа с предтекста: “Не приемаме предложението Ви, защото сте употребили термина “педерастия”. Нито стотинка не съм им поискал, изпълнявам безплатно и чл. 122 от ЗЗ – и ме отхвърлят?!?

А нали “В начале бе словото”, както пише в Библията? И профилактиката била приоритет на националната здравна политика?

Или – когато не играят пари и нямат финансова изгода, чиновниците-сухари не се вълнуват от нищо друго. Дори и от това, че децата ни пушат, пият, дрогират се, затлъстяват.

 

ЕС всячески се старае да се самоубива – чрез това катастрофално безконтролно приемане на неидентифицирани тъмни субекти и безплатното им подслоняване и изхранване. Тези хора скоро ще изчерпят социалните ресурси, тези хора генерират и престъпност. Какво носят в торбите си, защо ги пускат без паспорти? На нас ни свалят и обувките на аерогарите, минаваме през скенер – а тези хора, немалко от които със сигурност са джихадисти, влизат както си искат, през полето. .

Не по-малко странно е и отричането от ЕС на Родителството, на същността на човешката природа. Искат да отменят свещените думи “майка” и “баща” и вместо тях- да натрапят безличното третополово “родител”, че да не се обиждали милите хомосексуалисти. Ами нали човек, като го боли и като агонизира, стене: “О, майко!”, виждал съм го безброй пъти. Сега – какво да вика: “О, родителю” ли?

Някакъв зам.-председател на Еврокомисията с шведско име направо ни се закани: “Позорно е, че България още не е узаконила гей-браковете! Но ние ще им го наложим!”. Кой си ти, бай Педерсен ли си, какъв си? Ние сме ти протекторат, и си имаме исконни християнски ценности, а и според Семейния кодекс, който е закон, бракът се сключва само между мъж и жена. Но не се намери  поне един от нашите “държавници”, който – като българин, като мъж, да се противопостави на тази идиотска закана?!

 

Медиите ни, уж – български, също не проявяват някакъв интерес към демографската тема, към стопяването ни. Виждали ли сте на корицата на списание някоя многодетна майка? Или поне – обширно интервю с нея? Няма медия, която да не е публикувала поне едно интервю с един чалга-певец, циганин-гей, разговори за силикона в отрибута му (макар че явно не го използва), на цели страници четем пикантни обяснения за сексуалните предпочитания на една червенокоса българо-германска певица и нейната лесбо-приятелка.

Знаем колко кубика силикон има в гърдите си всяка певачка или манекенка, с кой футболист е мачкала чаршафите, какви татуировки си е направила и къде са те, какъв е цветът на прашките, които носи. Пред училищата в София виждаме билбордове с целуващи се съвсем млади момчета и надпис: “Не на хомофобията”! Навремето Б. Борисов, като кмет, с право свали гнусните черни задни части на въпросния певец, проснати на плакат току пред Паметника на Левски. Е, сега, като премиер, защо не свали тези отвратителни билбордове с целуващи се крехки юноши?!

Една евродепутатка шумно се оплака, че още не приемали проекто-закона й за дезинкриминиране на педофилията и инцеста. Обвини опонентите си в инцестофобия. Значи: да правим секс под път и над път, дори и с дъщерите си?! А защо тези либерали казват “Не!” на хетерофобията? Нямам нищо против сексуалните предпочитания и практики на който и да е човек; негова работа е какво прави под юргана и с кого, но тази хомолюбов не дава плод; затова и Господ я отрича.

 

Нужно е възпитание на децата ни не само в Родителство, а и в  родолюбие. Няма министър на просветата, комуто да не съм предлагал сутрин занятията да започват с гимнастика и с вдигане на националното знаме и свирене на химна. Така е в Турция, в Канада, в Австралия. Вместо това нашите министри се пънат да премахват Ботев и Вазов от учебниците по литература. Вече не изучават нито “Записките” на Захари Стоянов, нито “Епопея на забравените”. Защо, с каква цел се прави това отродяване?!

Бъдете сигурни: тези ритуали ще повлияят благоприятно на децата ни. но явно на нашите, Божем, държавници, не им трябват родолюбци, а безродници-глобалисти. Защото така се управляват по-добре. И никак не се вълнуват, че най-умните ни и способни деца масово напускат България, за да се учат и работят навън, и по този начин я обезкървяват.

Трябва да ги възпитаваме в Любов – към Бащата и Майката, към Родителството, към Майка България. Ние, от по-старото поколение, винаги се разплакваме при “Еничари ходят, мамо” и “Я, кажи ми, облаче, ле бяло” на Ран Босилек. Нашите деца от какво се вълнуват? От “Пипни ме тук, пипни ме там”? От изтъпяващите Биг Брадъри, Ферми, “Сделка или не” и не знам какви още простотии без капчица култура и чувство, които се мъчат да обсебят вниманието на обществото ни с празни догадки от рода на: кой ще спечели, кого ще отстранят, кой с кого ще преспи..

Липсва ни Любовта изобщо! …

 

Предлагам:

БАН и неговият Институт по демографските въпроси, съвместно със Сдружението за национално съхранение (което трябва да възобнови и активизира дейността си, разшири състава си) ежегодно да организира една национална Кръгла маса по демографията, на която да бъдат поканвани и хората, наричащи себе си “български държавници”. Нещо повече: Президентът трябва да свика Комисията по национална сигурност. Защото демографията е именно това: дори най-важната част от нея, националната ни сигурност. Но досега не сме забелязали подобно родолюбиво чувство и гражданска тревога у него!

Докато все още я има България.

Всъщност, ще я има ли?!

И това трябва да бъде най-важният и основен въпрос, който т. нар. политически елит, нашите политици и държавници, а и всички ние, дори и да не сме от “умните и красивите”, трябва да си го задаваме и решаваме непрекъснато!

Иначе историята няма да ни го прости!!

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.