65-тият випуск дипломанти лекари на Медицинския факултет в Пловдив – рекордьор по отличници в юбилейната 70-та година от основаването

Рекорден брой (седем) награди „Златен Хипократ“ за пълните отличници на Медицинския факултет в Пловдив ще бъдат връчени на Тържествената промоция на медиците от випуск 2015.

Медицински университет – Пловдив с 144 дипломирани лекари от випуск 2015 – седем пълни отличници и 41 студенти с успех на 5.50.

За 65-ти път Факултетът по медицина на Медицински университет – Пловдив тържествено промоцира и раздаде дипломи на завършилите медици.

 

След шестгодишно обучение 144 дипломанти на Медицинския факултет получиха магистърските си дипломи за лекари по медицина.

Само ден след като бе избран (на 16.12.2015) за втори четиригодишен мандат от Общото събрание на най-големия факултет на МУ-Пловдив, деканът на факултета по медицина, проф. д-р Николай Бояджиев, дм, ще представи пред родители и медицинската общност най-важното постижение на ръководения от него факултет – 144 дипломанти, подготвени за професионална реализация в най-хуманната професия.

„Стана традиция всеки следващ випуск на Медицинския факултет да е по-добър от предходния. Настоящият випуск 2015 в юбилейната за нашия факултет година е също своеобразен рекордьор със седем пълни отличници (миналата година бяха шестима) и много висок среден успех от държавните изпити – 5.15. Зад тези цифри стоят, разбира се, усилията на студентите ни. Но е и успех за нас, преподавателите, защото сме ги мотивирали да положат тези усилия в едно от най-трудните обучения и действително тежко следване – това по „Медицина”. Целите на преподавателите и студентите са едни и същи – подготовката на знаещи, можещи и с широка култура висококачествени специалисти, способни да се реализират навсякъде по света.“ – коментира Деканът на МФ, като допълни: „От името на академичната колегия на Медицинския факултет сме благодарни и горди с успехите на випуск 2015. Тяхната промоция като финал е едновременно прекрасно начало и страхотно мотивиращ старт за втория ни мандат като деканско ръководство” – подчерта преди тържествената церемония професор Бояджиев, декан на Медицинския факултет в Пловдив.

От дипломираните 144 завършващи, 113 са български и 31 са чуждестранни студенти (от Гърция, Германия, Турция, Македония и Сърбия). С “отличен” успех от следването и държавните изпити са 41 студенти; средният успех от следването на завършващите е „мн. добър” – 4.92, а от държавните изпити е „мн. добър” – 5.15.

Седем са пълните отличници (с 6.00 от следването и от държавните изпити) на випуска. Те ще бъдат удостоени с наградата „Златен Хипократ”, която им дава право на следдипломна специализация по избрана от тях специалност. Д-р Петър Мирянов е един от пълните отличници, който ще изнесе слово от името на българските студенти. С най-висок успех от чуждестранните студенти е Димитриос Саад от Гърция, който ще произнесе слово от името на чуждестранните студенти. За «Промотор» (провъзгласява завършилите за “пълноправни лекари”) е избрана проф. д-р Марианна Янева, дмн (ръководител на катедра „Клинична онкология“ на МУ-Пловдив).

Tags: 

Comments are closed.