На вниманието на УС на БЛС: А къде е грижата за колегите?

На промоцията на пловдивските стоматолози на всички тях бе раздадена монографията на акад. Николай Попов за професионалното им дълголетие. В нея достолепният единствен академик сред българските стоматолози описва начините за предпазване здравето на колегите си: ергометрични столове, стойка на тялото при работа, почивка и пр.

“Професионално дълголетие” – ето един чудесен термин и подход, който трябва да бъде възприет и приложен и от БЛС. Мисли ли съсловната ни организация за опазването на задължително членуващите в нея колеги от заразяване от техните пациенти, стрес и депресии (с техните закономерни усложнения – хипертония, инфаркт, инсулт, диабет) и пр.? Къде са почивните станции за тях, предлагащи им възможности за възстановяване? А Домовете за възрастни хора?

Клуб “Родопско здраве” предлага на УС на БЛС взаимодействие за укрепване и удължаване на професионалното дълголетие на колегите при преференциални условия.

На първо време ви очаква Къщата на д-р Татяна Кермедчиева в с. Момчиловци. Резервации: на тел. 0888/267-137. Отстъпка за лекари, стоматолози, фармацевти и мед. сестри – 10%.

Tags: , , ,

Comments are closed.