Терористите са на улицата!

Пътувах в тролея. Малко след Александровска болница, през прозореца му видях страшна гледка: 5 момчета събориха друго на земята и го заритаха с наслаждение по главата. Ритаха зверски, с наслаждение, смеейки се. После хукнаха към “Пирогов”, като продължаваха да се хилят – не, да цвилят от възторг. Едва дочаках спирката пред баня “Мадара”, слязох и бързо се върнах назад, но пребитото момче вече го нямаше.

Откъде подобен садизъм у децата ни?! Сигурен съм, че никой в уцилище не им втълпява уважение към живота и достойнството на човека. Не им дават и здравни знания, не им втълпяват здравни навици. Не ги учат и на друго: че паднал човек не се бие, и то от няколко души едновременно, не е мъжка постъпка, грозно и опасно е. Иначе им пълнят главите с разни безполезни формули и теореми. Още ми е пред очите това безпомощно българче, чиято глава така жестоко ритаха, сякаш е футболна топка.

Навремето в ямболската градина така удариха един младеж; той падна на главата си на асфалта и после стана. Наглед му нямаше нищо, но след година почина от мозъчен тумор. Така е станало и със Сю, китарист от първия състав на Бийтълс – бият го в Хамбург по главата и няколко месеца по-късно също развива рак на мозъка.

След подобен жесток удар в главата понякога може да се получи и субарахноидален кръвоизлив, който се проявява клинично след няколко часа, даже дни. Почти неизбежно е и комоциото, с всичките му последици – главоболие и световъртеж, шемет, слабост, лесна уморяемост.

Но – здравната просвета е най-последната грижа на Министерството на образованието. Иначе знаят да премахват Захари Стоянов, Ботев и Вазов, “Аз съм българче”, “Записките по българските въстания”, “Даваш ли, даваш, Балканджи Йово”. Щото: ще се засегнат вечните коалиционни партньори.

Няма и “турско робство”! Те тук само присъствали, хората. Не са вземали мъжки рожби за еничари, не са изнасилвали хубавите ни Яни, не са клали дедите ни. Само са присъствали. При тях сме си живели, значи, рахат-рахат.

Вече пишат “сл. н. е.” и “пр. н. е.”, вместо “пр. Хр.” и “сл. Хр.”. Как така ще споменават името на Христос, нашия Спасител – има спусната директива от брюкселските нафталинени либерали-националпредатели името Му да не се произнася! Щото: ще се засегнат братята мюсюлмани, дето прииждат на тълпи, на тълпи, неканени, като скакалци – да опоскат Европа, а след 2-3 десетилетия и ще я ислямизират с огън и меч. Щели да работят? Ха-ха!

Догодина може би ще ни забранят да окичваме елхи и да палим свещи – не е мюсюлманско, трябва да се съобразяваме с бъдещата си религия! Щом отстъпихме на гейовете и им разрешаваме да си правят пищните нагли паради – защо сега да не отстъпим и на ислямистите, нали сме либерали?

Хайтов и Марко Семов в гроба ще се обърнат, ако ни видят отнякъде.

Тодор Танев си е за уволнение отвсякъде!!

Comments are closed.