Предложение до министър председателя на Република България Бойко Борисов и патриарх Неофит

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР,

ВАШЕ СВЕТЕЙШЕСТВО,

В последно време сме свидетели на всекидневни ужасяващи прояви на насилие, агресивност, незачитане на човешкия живот, подклаждани от мизерията, безпътицата, ненаказуемостта и всеобщата духовна разруха и опростачване на обществото, умишлено насаждани през престъпния преход, провеждан от нашите политици и държавници и при пълното бездействие на Църквата.

Понятията Човеколюбие, Милосърдие, Бог, Родина, Отечество, Майка, Татко станаха мръсни думи без покритие. Невиждани размери придобиха употребата на алкохол и наркотици; увеличават се детската и обща смъртност, както и заболеваемостта от социално-значими и полово-преносими болести, драстично спада раждаемостта, средната продължителност на живота на българите е най-ниската в ЕС.

Затова Ви предлагам:

# В училищата да се въведе изучаване на нова дисциплина – “Здравно-духовна култура”, чрез която да се насаждат здравни знания и навици, както и исконните ни християнски ценности, които са далеч по-значими от предъвкваните от политиците ни, мъгляви и пагубни за духовността “евроатлантически”.

Подготвям учебно помагало на тази тема – “Здравно-духовна култура”, за чието издаване и разпространение бихте могли, при желание, да съдействате, защото от МОН получавам само безразличие или високомерни откази.

# Учебните занятия да започват със стихотворението “Аз съм българче” и песента “Питат ли ме де зората”, както и с издигане на националното знаме.

Уважаеми господин Премиер,

Предлагам Ви да уволните просветния министър Танев, презиран от обществеността заради яростната му противобългарска и протурска политика, насаждане на раболепие ксъм 5-вековната Османска империя, отказ от национално достойнство, пълна некадърност, управленска безпомощност и вредност за образователната система.

Tags: ,

Comments are closed.