Членове на Ръководството и преподаватели на МУ-Плевен са сред лекарите, на които вярваме

В Народното събрание на Р България бяха отличени  309 доказани в своята професионална област специалисти – лекарите, на които българският пациент вярва. Те взеха участие в дискусия по наболелите проблеми и дългоочакваните реформи в здравеопазването. Инициативата „Лекарите, на които вярвами“ се заражда през 2011 г. под патронажа на Председателя на Народното събрание с цел да изгради мост и да върне доверието между пациентите и лекарите на България. Налице е поредният том с имената на „Лекарите, на които вярваме“, събрал номинациите на обичаните и търсени от пациентите специалисти за 2015 г., като „указател за нашето морално и физическо здраве“.

Огромна гордост за академична общност и лекарската гилдия в град Плевен е фактът, че сред отличените медици доверието на пациентите са спечелили видни представители на Ръководството на Медицински университет – Плевен, обичани от своите студенти преподаватели и доказани и обичани от своите пациенти лекари-специалисти.

Това са Почетният ректор на висшето училище чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев, Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов, Председателят на Общото събрание и национален консултант по съдебна медицина доц. д-р Петко Лисаев и зам.-деканът на Факултет „Обществено здраве“ и ръководител на катедрата по инфекциозни болести проф. д-р Цеца Дойчинова. Сред тях се нариждат още проф. д-р Радко Радев, ръководител на катедра по анестезиология и интензивно лечение, доц. д-р Добромир Димитров, завеждащ Хайфу Център към МБАЛ „Света Марина“ – Плевен,  доц. д-р Николай Цветков, началник на клиниката по хематология към УМБАЛ-Плевен,  доц. д-р Сотир Марчев, Изпълнителен директор на Българския кардиологичен институт, доц. д-р Галя Ганчева, републикански консултант по инфекциозни болести за Централна Северна България, д-р Славейко Богданов, завеждащ сектор „Анестезиология“ към УМБАЛ –Плевен, д-р Георги Гаврилов, урология и много други.

Tags: ,

Comments are closed.