Хуманизмът вещае

Изродът от Норвегия, “чието име не ще спомена от страх мойта песен да не оскверня”, който изби като безжалостно, като пилци над 75 дечица, осъди държавата си на 40 000 евро глоба, задето… не спазвали човешките му права и разстройвали психичното му здраве…

От какво се жалва този изверг? Ами как щял да изкара непоносимите 21 години затвор в луксозния си апартамент, с огромен плазмен телевизор и интернет и десетки видеоигри, с фитнес-зала и право на разходки на двора – представете си: съвсем сам? Трябвало да му осигурят и човешка компания, имал нужда от забавления. И данъкоплатците сега ще го обезщетят с тази огромна сума. Нещо повече – някаква госпожица била влюбена в него и щели да я пускат веднъж седмично да му подслажда драгоценния животец.

А какви са били човешките права на тийнейджърите, които е лишил от единствения живот – те не са го изживели, не са създали своите деца, гибелта им завинаги е хвърлила в потрес родителите, близките и приятелите им.

Ако това е прословутата европейска демокрация и евроатлантически ценности: да избиваш почти безнаказано когото си искаш, че и пари да ти дават, то тогава – мерси, “ресто, не струва”, както казваше Вапцаров.

Именно този криворазбран хуманизъм – съчувствие и жалостивост към садистите и палачите, вместо да бъдат унищожавани из корен, вещае гибелта на Стария континент.

Та нима не е подобен примерът с мигрантите? Нали щяха да връщат икономическите лапачи – необразовани и мързеливи готованци от Афтанистан, Еритрея.

Comments are closed.