Престъплението е чудовищно, но трябва и взаимно уважение

– Д-р Найденов, неведнъж сте разглеждали хомосексуализма в своите книги (напр. в “Здравна азбука”, “Болестите и сексът на държавниците”, “Защо и как се самоубива българинът”). Как ще коментирате масовото избиване на хомосексуалисти в техен клуб в Орландо?
– Разбира се, това е чудовищно, отвратително престъпление – да се избиват мирни невоърожени хора, каквито и да са те. Никой няма право да раздава подобно “правосъдие” спрямо различни от него по расов, етнически, верски или сексуален признак. Кому пречат – доброволно са отишли да се забавляват по своя си начин. Безспорно, убиецът е психопат или ислямски фанатик. В Ислямска държава хвърлят хомосексуалистите отвисоко или ги пребиват с камъни. Макар че хомосексуализмът е най-разпространен именно в Афганистан, откъдето произхожда извергът – защото там, а и в Близкия изток, той доста се практукува, макар и скришом, защото там струва скъпичко да откупиш нечия дъщеря за жена. Хомосексуалистите по принцип са не повече от 2-3% от населението, т. е. абсолютно малцинство, но докато в близкото минало никой не си го признаваше, напоследък го изтъкват масово, дори предизвикателно, което много дразни мнозинството. Получи се едно своего рода насилие, да не кажа – психически тормоз на малцинството над мнозинството. Имам предвид гей-парадите, насърчавани от властимеещите. Спомняте си колко контра-паради им организираха патриотичните партии – “Атака”, ВМРО, колко протести се изсипаха от гражданите – всуе.

В неделя се проведе и отлаганият с 2 години гей-парад в Киев. Дали имаше 200 души – но ги охраняваха хиляди полицаи, а отсреща им дюдюкаха. И защо е това изхабяване на обществена енергия? Защото от Брюксел заявили, че няма да приемат Украйна в ЕС, ако не позволи гей-парадите – те били съществена част от т. нар. “евроатлантически ценности”. Един висш чиновник оттам пък ни бе размахал пръст: било позорно за България, че още не разрешавала гей-браковете, но от Брюксел щели да ни го наложат. Какъв е този израз, що за закана: ще ни налагат нещо; нали са демократи? Остава и да ни задължат да го правим… Какво искат: да унищожат човечеството ли? Може би ще трябва да се срамуваме, че сме хетеросексуални, че правим любов с противоположния пол, че създаваме деца?! Това са нашите християнски ценности – защо искат да ги подменят насилствено с “евроатлантическите”?!

Друго, още по-малко тревожно е намерението на Брюксел да ни наложи инцестата (секс с най-близки роднини: баща с дъщеря, майка със син и пр.); това вече се преподава и дори препоръчва в някои канадски училища; не се преследва от закона в протестантска Холандия и, още по-чудно – в католическите Испания и Португалия; а подобно поведение, според Библията, е наказуемо със смърт. Къде гледа Папата, не ми е ясно…
– Турски вестник, близък до Ердоган, без всякакво милосърдие нарече жертвите в Орландо “извратени хомосексуалисти”. Извращение ли е хомосексуализмът?
– В недалечното минало психиатрите единодушно определяха хомосексуализма като “най-честата перверзия”, “уродство” и пр. Днес са единодушни: няма перверзия (извращение), когато има взаимно съгласие и не се използва насилие или служебна или финансова зависимост. Т. е. може да правиш секс по обикновения начин (мъж с жена), но ако тя ти е подчинена, а ти си неин работодател или директор и я принуждаваш да ти се отдава, иначе ще последва уволнение – това си е истинско престъпление.

Историята познава немалко хомосексуалисти или поне бисексуални, които са били добри държавници, пълководци или творци – Александър Македонски, голяма част от римските императори (Цезар, Калигула, Траян, Адриан), Василий Българоубиец, Барбароса; Микеланджело, Леонардо да Винчи. Има ги и днес – кметове на Париж, Берлин, Ню Йорк, премиери на европейски страни, писатели, поети и пр. Пречи ли това на историческото им значение?

В заключение искам да отправя един съвет към хетеросексуалните: никой не ви забранява да си се любувате и наслаждавате един другиму по какъвто и начин си изберете или ви харесва. Но, ако обичате, не ни го навирайте в очите. Нека да се уважаваме взаимно. И всеки да си върви по своя път, без да натрапва на останалите своя начин на живот и поведение…

Интервю на Тодорка Николова, BLITZ

Tags: 

Comments are closed.