На вниманието на г-н Бойко Борисов, министър-председател на Република България

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР,

Най-искрено Ви поздравявам с изказването Ви относно демилитаризирането на любимото ни Черно море. Това е най-държавнически отговорното Ви и смело поведение досега, което, уверявам Ви, горещо се одобрява от нашия мил народ и изразява неговото отношение по пагубната войнолюбива политика на САЩ и НАТО.

Всички ние сме погнусени от раболепното и безгръбначно поведение на т. нар. президент (слава, Богу, с приключващ мандат). За всички европейци е ясно, че НАТО – като инструмент на САЩ – цели да въвлече във война с Русия ЕС или поне Украйна, за да я унищожи, далеч от границите си, чрез чужда пролята кръв и всеобща наша погибел, и да заграби природните ѝ ресурси.

Защото това би означавало със сигурност унищожение и изпепеляване на Стария континент, вкл. и на България, а твърде вероятно – и на целия свят. Никой досега не е съумял да победи великия руски народ, чието родолюбие, себеотрицание и стоицизъм са пословични и несрещани никъде другаде; те са доказани в Отечествените му войни с Наполеон и с Хитлер.

Любимата мантра на войнолюбците – “анексия на Крим”, която използват като плашило, не съществува – от времето на Екатерина Велика той си е руски, там се проведе и законен референдум и живеещите там над 85% руснаци си избраха възвръщане към Русия, след като полуостровът им бе безотговорно пришит през 1956 г. от Хрушчов (чиято втора жена Нина Кохарчук е украинка) към Украйна, която до 1918 г. е била само една провинция на Русия и изкуствено и създадена като държава от тиранина на руския народ Ленин, водил Гражданската война, причинила му 13 млн жертви.

Българският народ е най-бедният и тъжен от всички членове на ЕС. Ние поголовно застаряваме и се стопяваме (с цели 60 000 души годишно биологично и с други 40 000 нови емигранти-младежи, които напускат Родината си в търсене на гурбет навън) и неудържимо изчезваме, за да бъдем допълнително натоварвани с реалния риск от пълно унищожение, ако станем мишена на Русия. – това представлява ново натоварване на психологията ни, която днес е характерна с болестотворна стресова постоянна тревожност. Демографският и психологически срив сред народа ни са национален проблем № 1; който не го разбира – значи не е държавник!

Виждате как, макар и след 10 години, Тони Блеър бе разобличен като престъпен виновник за необоснованото нахлуване в Ирак, което е в основата на последвалата варварска Ислямска държава и днешното безконтролно нахлуване на нейни главорези и изнасилвачи в ЕС. Всичко на този свят рано или късно се плаща. Още веднъж Ви казвам: искрено Ви поздравявам с държавническото поведение относно Черно море!

Защото най-голямата заплаха за Европа не е Русия, както се опитват да ни внушават щедро поощряваните от НАТО и военнопромишления  комплекс на САЩ новоизлюпени ястреби, с престъпна безотговорност залагайки живота на своите народи, а ислямският фундаментализъм. Учудвам се и на румънските войнолюбци – нима са забравили за милионите си дядовци, загинали като войници при Сталинград?!

Ние искаме да живеем и да се радваме на децата и внуците си, а не да изгаряме в ядрена война или да ставаме пушечно месо заради чужди интереси и облаги!! Предлаганото от НАТО и неговите угодници у нас увеличение на военния ни бюджет цели само едно: да наливаме милиарди на американските оръжейни производители. Това изобщо не е в интерес на изстрадалия, все по-застаряващ, обедняващ, страхово обременен и тъжен български народ!

Впрочем, Вие така и не обърнахте внимание на неотдавна изпратения ми демографски анализ и предложенията в тази насока, но това е Вашата преценка. Не сте първият наш държавник, който не проявява интерес към проблема. Аз Ви ги предложих, ръководейки се от собствената си съвест и родолюбие.

 

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕМИЕР,

 

Припомням Ви, че след внасяне от министър Десислава Атанасова оглавяваният от Вас МС прие Решение (№ 1039 от 20 декември 2012 г., ДВ/28. 12. 2015), с което обяви 15 август за ден за оказване на почит към нашите сънародници, загинали при спасяване – Ден на Спасението. Така България стана единствената страна в ЕС, която почита своите самоотвержени герои.

Датата, която е случайно съвпадение с Успението на Майката на Спаситела – Пресвета Богородица, е избрана в чест на подвига на най-големия герой на лекарското съсловие д-р Стефан Черкезов, 26-год., лекар на с. Стрелец, Великотърновско, който на 15 август 1963 г. спасява 47 души от пламнал автобус и почива от получените си тежки изгаряния. Издирили сме имената на над 130 лекари (сред които 51 хирурзи, 20 от които – от “Пирогов”), които са починали след извършване на тежки операции, след заразяване от болестите на свои пациенти или при катастрофи с линейки. Десетки са и другите българи, загинали при спасяване – полицаи, огнеборци, обикновени граждани.

 

Затова си позволявам да Ви поканя да присъствате на традиционното (от 2005 г. насам) тържествено отбелязване на Деня на Спасението, което ще се проведе на 15 август, понеделник, точно в 12 ч. с 1-минутно мълчание пред Паметника на медицинските чинове, загинали във войните (в градинката пред ВМА), което организираме съвместно с МЗ, БЛС, БЧК и ВМА, което ще бъде чест за всички нас. Там се изпълняват националният химн и “Покойници, вий в други полк минахте”. Цялото времетраене на ритуала е 10-тина минути.

В случай на невъзможност, ако прецените, бихте могли да изпратите поне венец или писмо до участниците в преклонението.

Tags: 

Comments are closed.