Италиански и български хирурзи демонстрираха методи за лечение на рамо и коляно

В Медицинския университет – Пловдив бе организирана за четвърта поредна година специализиран „Анатомичен хирургически курс за отворени и артроскопски методи при рамо и коляно”. Курсът се превръща в традиция като Медицински университет – Пловдив е домакин и съорганизатор на събитието заедно с българо-италианската Фондация „Черноморско-Средиземноморска Медицинска Академия”. Фондацията е учредена от повече от тридесет български и италиански лекари и от 4 години работи в областта на научно-изследователската и образователна дейност в сферата на медицината и в полза на пациенти с ограничени финансови възможности.

За успешното провеждане на практическите артроскопски процедури проф. Роза разчита на помощта на италиански и български организации по артроскопия /SIA и БААСТ/, както и на известни колеги артроскописти: д-р Паоло Адраванти, д-р Франческо Франчески, проф. Аспарухов, проф. Йотов и др.

В обучението участваха 26 лектори и модератори от Италия и България. МУ – Пловдив бе представен от проф. д-р Мариана Мурджева от катедрата „Микробиология и имунология“, анатомите проф. д-р Стефан Сивков, доц. д-р Слави Делчев, главен асистент д-р Стоян Новаков, от проф. д-р Владимир Ставрев и асистент д-р Станислав Карамитев от катедра „Ортопедия и травматология“, както и д-р Марин Балтов от секцията по съдебна медицина. В курса са включени представители и на Медицински университет – Варна, Медицински университет – Плевен, УМБАЛСМ „Пирогов“, УМБАЛ „Св. Ана“ – Варна, УМБАЛ „Еврохоспитал“, както и президента на БОТА и представител на Българската военномедицинска академия – проф. д-р Андрей Йотов.

Tags: 

Comments are closed.