Клуб на будните таланти

Ежегодният концерт на „Клуба на будните таланти“ и този път впечатли гости и приятели на МУ-Варна с богата програма. На 3 ноември в изцяло обновената 1-ва аудитория на университета над 200 човека се насладиха на разнообразните изпълнения на студенти и преподаватели.

Повече от 30студента от различни специалности и възрасти се включиха със свои авторски песни, както и с кавъри на евъргрийн парчета. С музикално изпълнение бе открит концертът от организатора и водещ– Кристиан Василев.

Tалантливата Радина Генова от специалност “Помощник-фармацевт“ се представи с песните „Сама“ на Мария Илиева и „Истина“ на Милена. Армин Генч и Том Потън от англоезичната програма на обучение изпълниха микс от балади с акомпанимент на китари.

Сред останалите участници на концерта силно впечатление направи рок групата „Lycaste”- интересна колаборация между студенти на МУ-Варна и представител на IV ЕГ „Фредерик Жолио-Кюри“. Групaта“Living Horizon” развълнува многобройната публика с изпълнения на „АCDC“ под съпровод на соло китара, пиано и барабани.

По традиция инициатор на мероприятието беше преподавателят по патофизиология доц. Радко Радев. Той поздрави присъстващите както със свои авторски песни и стихотворения,така и със слово по повод Деня на будителите.

За пореден път концертът привлече гости от целия град. Приятна изненада бе активното участие и присъствие не само на възпитаниците на МУ-Варна, но и на студенти от Технически университет, ВВМУ, Икономически университет и Колеж по туризъм. С тази добра практика, инициирана от МУ-Варна, бе осъществен и своеобразен културен обмен между академичните институции.

Следващата изява на „Клуба на будните таланти“ ще се състои на 15.12.2016 г., когато към досегашните участници се предвижда да се присъедини и новосформиран хор.

Tags: 

Comments are closed.