Да беше само лайшманиоза…

Жителите на Харманли протестират по повод укриването на заболеваемостта в лагера за бежанци и не ги искат. Подкрепям ги абсолютно.

Установени са случаи на краста и кожна лайшманиоза. Тези заболявания ги има и у нас. Крастата се смята за най-безобидната от 20-те СПИ (сексуално-предавани инфекции – та нали при секс коремите ни се търкат…), заедно със срамните въшки. Но ако на пришълците им се направи изследване за ХИВ, поне 1% ще бъдат позитивни.

Що се отнася до лайшманиозата, формата ѝ в Близкия Изток е предимно кожна. Висцералната (вътрешната), която дава поне 10% смъртност и засяга черния дроб, далака и лимфните възли, се среща най-вече в Индия, Пакистан и Централна Африка. Тази паразитоза се пренася от мушичките флеботоми; а те са в изобилие в Южна България, Гърция и Македония. Моят баща д-р Найден Стоянов я е лекувал като мобилизиран лекар там, както и в Ямбол.

Кои болести са напаст в Близкия Изток и Африка, откъдето незаконно нахлуват като скакалци мигранти в наивно-либералната обезумяла Европа без визи и лични карти? (Апропо, за епидемиологичната опасност от тези навлеци предупреждавах от 2 години в медиите, но кой да ме чуе?) Става въпрос за туберкулозата, маларията, хепатитът във всичките му разновидности (А, В и С), полиомиелитът (тези хора не си ваксинират децата), коклюшът, маларията (слава, Богу, у нас комарите анофелес, които я предават, у нас ги няма), западнонилската треска, холерата, дизентерията, сифилисът. Отново ще спомена смъртоносния СПИН. Когато се говори за изнасилванията от страна на пришълците, никой не добавя жертвите и извършителите изследвани ли са за ХИВ – нали ще обидим скъпите гости?

По бТВ един зрител се оплака на Хекимян, че пътувал с международния експрес София – Истанбул при невероятно тежка обстановка: коридорите били залети от пришълци, които легнали да спят направо на пода (та пътниците не можели да се придвижват) и изпълнили композицията с тежки миризми. Карали ги като стадо към Харманли. Никой след това не минал да дезинфектира нещастния влак. Коментарът е излишен.

Когато бях млад лекар в Ямбол, безплатно лекувахме.виетнамските работници – бяха масово опаразитени с глисти и тении. Така че смесицата на мулти-култи.(използвам любимия израз на либералите като Меркел) носи огромен риск и за мулти-епидемични заболявания за нашето население. А като го знаем колко е застаряващо и болнаво, тръпки ни побиват…

За Бога, братя-либерали, мислете и за здравето на народа ни! Той – а не пришълците – е наш и трябва да пазим не тях, а най-вече – него!

Comments are closed.