Димитър Иванов: “Закъсняло покаяние”

В днешното книжно море (всъщност, какво чете българинът?) текстовете на родолюбива тема са крайна рядкост. Вече ги няма стожерите на патриотичната документална публицистика акад. Николай Хайтов и проф. Марко Семов, чиито книги, статии и интервюта разтърсваха читателя.

Ето, че се намери и един полковник о. р., който смело нагази в тези бурни води – Димитър Иванов. След “Уморени размисли” (2015) той издаде и “Закъсняло покаяние”. В нея той разглежда буквално всички измерения на националното предателство на нашите политици и “държавници” – от демографската катастрофа през упадъка на селото и разрухата на армията до нашествието на мюсюлманите.

Ето как изрежда авторът “печалните резултати от 28-годишния “преход”:

Най-бедни граждани в Европа; пълно унищожение на основните генератори на национална сигурност и национален суверенитет; доброволно поставяне на политическите дейци в положение на абсолютни послушковци на Брюксел и Вашингтон; преобладаващи некадърни министри и предатели в двете силови министерства; корупция в цялата управленска администрация; престъпнапо замисъл и реализация приватизация; потъпкване на моралните и патриотични основи на обществото; тотално опростачване на по-голямата част от населението, особено – на младежта; пълен срив в здравеопазването; ликвидиране на традициите и успехите в образованието; отсъствие на правораздаване и пълно господство на престъпните структури; тотална подмяна на традиционните ни морални и семейни ценности с евроатлантически.”, след което, в отделни глави, разглежда всички тези проблеми поотделно – аналитично и с предложения.

Роди се нов български публицист!

Дано повече от малцината хора, занимаващи се наистина качествено и със загриженост за държавата, прочетат тази книга и си направят своите държавнически и политически изводи.

Макар че, честно казано, ние загубихме вяра в добронамереността на повечето от тях – защото ги води желанието не да помогнат с нещо на Майка България, а да търсят начини за личното си облагодетелстване.

Tags: 

Comments are closed.