Такава ни е традицията

Това заяви, гордо-гордо, чичото на онзи юноша мургав от циганския квартал “Надежда”, невръстния баща на бебето, родено от 13-годишната му комшийка. Имали си я, значи, нашите братя роми, тази добра традиция и тя се предавала от поколенията: да правят деца на деца.

Няма значение, че законът не позволява блудствени и сексуални действия с малолетни. Ние, видиш ли, си имаме други, наши си закони, живеем си в своя отделна държава, анклав, и само тях спазваме. Имаме си и собствен съд (мешере), и множество още други обичаи: да слушаме силна музика до късни доби, без да се интересуваме от правата на околните, да си вземаме всичко, което ни хареса, да не работим, да живеем за сметка на вашите социални помощи, да ви бием и дори убиваме, когато нещо ни ядосате или се съпротивявате, когато ви обираме, да бием лекарите, когато закъсняват с линейките, пък и да ни лекувате безплатно.

И ние си имаме традиции, братя роми.

Да ви търпим издевателствата, защото ако надигнем глас на негодувание, тутак-си от Хелзинкския комитет и новоизлюпената партия ДОСТ ще ни обвинят, че използваме езика на омразата. Да ви пускаме, когато ви хванем да ни тършувате по автобусите или да ни разбивате апартаментите, защото го правите от нужда – пък нали сме хуманни, християни, трябва да прощаваме. Изобщо – да ви търпим циганиите.

Дотук – с публицистиката. Сега – с документалистиката.

Въпросът с демографската катастрофа отдавна-отдавна не търпи отлагане – но няма сила на земята, която да убеди нашите, божем, държавници, да се занимават с него. Те си гледат своя 4-годишен мандатен хоризонт. Няма президент и премиер, на когото да не съм писал по въпроса, и-  никакъв отговор. При всички случаи писъмцата ми са хвърляни в кошчето за боклук.

През току-що изминалата година – бъдете сигурни – раждаемостта ни е под 60 000 бебета. Никой не води статистика колко от тях са на сънародници от типа на квартал “Надежда” – вероятно над 40%. ГЕРБ се бяха заклели, че раждаемостта ще достигне 71 000 (как ли пък го бяха изчислили?), без да казват как ще стане това (може би – чрез тяхната младежка секция, която ще обикаля домовете да убеждава младите българки да зачеват?). Вероятно починалите ни сънародници ще бъдат около 113-114 000. Всеки може да си направи изчислението за дисбаланса. Извън това сигурно още 50-60 000 младежи (предимно образовани) ще напуснат Родината през Терминал-2.

Перспективата е ужасна: след 30 години ше станем 5 млн. От тях, бъдете сигурни, поне половината ще бъдат съкварталци от “Надежда” и други подобни махали. Също половината – над 65-годишни пенсионери (всющност, кой ли тогава ще им изплаща пенсиите)?

Два пъти пращах писма до офиса на новоизбрания президент по темата – същото мълчание.

А е нужен Национален център (комисия) към Президентството, който да се занимава с проблема. Да се съжави икономиката и младежите ни да се върнат да работят и създават семейства у нас. В училищата да се въведе задължително обучение по здравна и сексуална култура. В култ да се издигне Майчинството и то да се поощрява – но с чувствителни предимства за образованите.

Ценностната система да почива на християнските и семейни ценности. Данъците им да бъдат съобразявани с децата (семейни подоходни). Да спазваме собствените си закони и блудстващите с малолетни да бъдат вкарани в затвора – това ще изиграе превантивна роля за останалите.

Защото България загива!

На кого ли му пука? Важното е да спечелим следващите избори и да вкараме нашите хора във властта.

Защото това е поминъкът на нашите нови политици (държавници досега не видяхме): да се увътрим във властта и за 4 години да се наядем колкото за цял живот.

Comments are closed.