Кога Касата казва истината и кога лъже?

От МЗ разпространиха колективното становище на МС, МЗ, НЗОК, Центъра за защита правата в здравеопазването и Българския пациентски форум, че въвеждането на пръстовия идентификатор не е допринесъл с нищо за икономии в системата. Това поне твърдели (най-убедително дори!) от Касата-монополист. Икономическият ефект бил, видите ли, нулев.

Вроятно е така, не знаем. Те са експертите, ние сме длъжни да им вярваме. Или да лапаме. Имаме предвид – мухите.

Въпросът е: а защо поне на 2 пъти излизяха с тържествени, едва ли не клетвени декларации, че се спестявали по 6 млн лв ежеседмично?!

Кога са искрени; кога казват истината и кога лъжат? В зависимост от изискванията на съответния министър ли?

Значи – поне в единия случай най-безсрамно лъжат народа си, лъжат ЗОЛ (“здравноосигурените лица” – така се наричат вече пациентите – ЗОЛ!), които честно си плащат осигуровките.

И дали на съвещанието е присъствал храбрият Глинка Комитов (да му имам войводското име), който досега се криеше зад гърба на заместничката си Иванка Кръстева (вече уволнена) и не смееше да се показва нито на конференции, нито на пресконференции.

Човекът така и не коментира появилите се в медиите данни, че като студент е бил осъждан за изнасилване, а като директор на болница – за кражби. Ако присъдите са истина, защо го държат управител на 3,3 млрд лв?! Ако са клевета – защо не осъди тези медии?

То какво ли е честно и истинско в “тази държава”, както със заслужено презрение я наричаше великият Филип Димитров.

Tags: , ,

Comments are closed.