Социална кампания на Медицински университет и Технологичен център за спешна медицина, Пловдив: „Подготвен да спасиш живот!“

Стартира безплатно обучение за оказване на Спешна домедицинска помощ за всички желаещи студенти от град Пловдив.

Инициативата, изцяло със социален ефект, е на Медицински университет – Пловдив и на Технологичен център за спешна медицина.

Една кампания, в която студентите от пловдивските висши училища ще усвоят знания и умения за оказване на  животоспасяваща помощ на хора в критични за здравето ситуации, при бедствия и аварии или други инциденти. Безплатното обучение ще се провежда на групи от 10 души и е на тематични модули по избор. Желаещите могат да избират съобразно подготовката и знанията си определен курс между пет нива от предварителната програма в раздел „Учебно-тренировъчна дейност“ на сайта на Центъра – http://tcemed.net/.

Основни и специализирани курсове за лица с немедицински познания за оказване на домедицинска помощ при специфични и рискови за живота инциденти са сред най-търсените обучения, приложими за студентската общност. Обученията се провеждат на български и на английски език. На курсистите се предоставят материали за самоподготовка и алгоритми за поведение при спешни ситуации.

Завършилите студенти получават сертификат. Придобитите знания са от жизнено значение и са необходими за всеки човек в ежедневието.

Comments are closed.