Модул „Преподаватели“ улеснява обучаващите в МУ-Варна

Като продължение на електронната платформа за административно обслужване и информация Web студент бе разработен и модул„Преподаватели“.

Модулът е достъпен на адрес teacher.mu-varna.bgили от заглавната страница на сайта на университета в секцията Актуално. Всеки преподавател има достъп и може да направи справка за собствените си учебни занятия, да разгледа разписите на всички специалности, да обяви приемно време за консултация на студентите, да направи справка за свободни зали и други.

Новата система е предназначена за улеснение на преподавателите в МУ-Варна. Чрез нея те могат да управляват процеса на работа и обучение много по-лесно.

За да влезе в системата, преподавателят трябва да отвори менюто за вход и да въведе потребителско име и парола. При натискане на бутон „Вход“ той бива препратен към меню „График“. В него се вижда календар със занятията, в които той участва.

При натискане с ляв бутон на мишката на някое занятие се отваря прозорец с информация за него, като преподавателят може да добавя / променя полетата за допълнителна информация.

Меню „Приемно време“ позволява да се редактира приемното време, като се изберат нови ден и час от системата.

Справката за „Свободни учебни зали“ помага на преподавателя да открива учебни зали, които да са свободни в определен период от време. Търсените зали могат да се филтрират по заетост, сграда, вид учебна зала, етаж (зависи от избраната сграда) и минимален брой места (брой места + допълнителен брой места).

Tags: 

Comments are closed.