Кои са съдиите, регистрирали ДОСТ?!

Още когато Местан се кри 3 дни (без никой да го е гонил) като мишка в турското посолство, нашето Външно министерство трябваше да реагира и да поиска обяснение от посланика. Вместо това зажумяхме пред наглостта на чужденци. Не ни е за пръв път.

После, с помощта на същия този посланик, Местан създаде откровено протурската си партия (на учредяването присъстваха и турски депутати) и след 2 неуспешни опита, на третия успя да я регистрира в българския съд. Въпреки явно противобългарския ѝ характер. Не чух някой от т. нар. български държавници да реагира.

“Не сте демократични…”, размаха ни пръст говорителят на турското Външно министерство. Не сме осигурявали удобства на живущите там наши граждани да гласуват за собствените ни депутати и кметове. Нищо, че са изселници, без никакъв принос към брутния ни вътрешен продукт.

Нали Древна Гърция е създателката на демокрацията? Защо приемниците ѝ не дават права на своите сънародници, живеещи в чужбина, да гласуват за гръцки депутати и кметове?

Много ми е интересно дали българите, живеещи в Турция, биха успели да направят нещо подобно? Или нашата все още посланичка ги насърчи публично – дали няма веднага да ѝ отнемат агремана.

В България джамиите никнат като гъби. Строят ги разни фондации, предимно от Саудитска Арабия, в чиято конституция черно на бяло е записано, че целта ѝ е да наложи исляма в целия свят.

Я идете да построите църква в тази страна? Ще ви отрежат главата още при поставянето на първия камък.

Та, наконец-то, както казват руснаците, искам да знам имената на българските съдии, толкова безотговорно регистрирали една яростно противобългарска партия, от която в близко време много ще има да патим…

А кирякстефчовци, кандидатирали се за нейни депутати, без да изпитват никакво смущение от своите сънародници, какво да кажа?

Вазов ги е описал най-добре. Но като ги видя на екрана, ми идва да вземам аерон или друго средство против повръщане.

Comments are closed.