Пътят към разделянето на Македония е открит

Патовото положение в Македония след изборите е на път да бъде разрешено след капитулантството на Зоран Заев, който вероятно ще управлява с 4-те проалбански фракции срещу цената на признаването на албанския език като официален… Това е предложението на т. нар. “Албанска платформа”, изготвено в Тирана, т. е. – в чужда столица, която не крие интересите си от създаването на Велика Албания.

Съвсем ясно е (особено като си припомним престрелките на етническа основа в недалечното минало, които отнеха живота на стотици македонци), че се разгръща планът за отцепването на голяма част от Западна Македония и присъединяването ѝ (първо като автономна държава, после – и като сливане) към Албания. Ще се повтори номерът с Косово, подклаждан от западните сили с техните “евроатлантически ценности”, една от които съвсем отчетливо е – приклещване и постепенно унищожение на православното християнство. Тази цел съвсем недвусмислено, в прав текст, бе разкрил навремето президентът Бил Клинтън при посещението си в Косово.

Така братята македонци, за които десетки хиляди български войници храбро проляха кръвта си, но въпреки всичко ни определяха като най-големите си врагове, в скоро време ще трябва да се простят с част от територията си; неизбежно е.

Обезпокоителното за нас е, ако надигащите глава протурски партии, една от които – открито и съвсем безскрупулно и в разрез с всякакви международни норми, се подкрепя от посланика на Анкара в София, т. е. от турското правителство, поиска същото, каквото – и албанските фракционери в Македония.

Ето защо – съвсем спешно е! – и то на фона на бързото ни демографско стопяване, бъдещият 44-ти Парламент да приеме Закон за българския език.

Не виждаме ли какво става в Сърбия и Македония?!

Comments are closed.