И папата недовижда

Папата отслужи молебен за душите на удавилите се в Средиземно море мигранти. И за пореден път призова Европа щедро и безотказно да ги приема.

Негов адепт – католически свещеник в Белене, приюти мюсюлманско семейство в църквата. И той е като “Божия наместник на демята” – наивник, живеещ в свой измислен свят.

Католиците също като германците имат своите комплекси от кървавата си история: Вартоломеевата нощ, ножовете-“сърборези” на хърватските усташи, кръстоносните походи (13 ли бяха?), при един от които вместо да освобождават Божи гроб изколиха хиляди православни християнски братя в Цариград и разграбиха църквите им. Да добавим тук и полския крал Владислав Варненчик, чийто освободителен (всъщност – завоевателски) поход в нашите земи през 1444 г. не успя, защото настрои срещу себе си… поробените от турците българи, защото се опита с огън и меч да ги въведе в папското лоно.

Неотдавна един 17-годишен американец призна, че се е опитвал да вербува снайперист, който да застреля Франциск при посещението му в САЩ. Атентатът бил планиран от “Ислямска държава”. Въпреки отчаяната защита, която отецът така ревностно оказва на нейните бойци.

Ваше Светейшество, като са Ви толкова мили ислямистите, защо не ги приютите до един във Ватикана? Ама после да не сложите минаре на базиликата “Св. Петър” и да запеете оттам?

Не е ли чел изявлението на шейх Кардави пред в. “Фатфа”/25. 02. 2005 г.: “В крайна сметка ислямът ще завладее целия свят и ще бъде неговият цар. Европа ще бъде окупирана, християните ще бъдат победени, мюсюлманите ще нараснат и ще контролират целия континент.”; не са ли му донесли проповедта на шейх Мохаммед Айед, имам на джамията Ал-Акса в Йерусалим: “Европейските страни трябва да примат бежанците от ислямските страни не от състрадание, а по задължение. Европейците изгубиха биологичната си плодовитост да създават деца, затова те ще искат нашата. Заедно с тях ще раждаме деца и така ще завладеем Европа, която ще стане халифат.”

И, още: “Ислямът не е дошъл, за да стане част от света, а за да го завладее.” (Хамед Абдел-Самад, египетски журналист).

Явно Негово Светейшество не е чел тези изявления.

Така е, когато четеш само Библията.

Comments are closed.