Студент от МУ-Варна бе отличен с приза „Достоен българин 2017“

Студентът от Медицински университет –  Варна Николай Цолов бе отличен с приза „Достоен българин” на официална церемония.

Той е студент в III курс на специалност “Дентална медицина” в МУ-Варна. На 22 март 2016 г. вижда разтревожена жена и спира автомобила си до нея. Разбира, че това е Маринка Болтън, която чака екип на Спешна помощ за своя съпруг, който е получил инфаркт. Николай откарва Майкъл Болтън до болницата, където той е хоспитализиран и животът му е спасен.

Наградата на Николай връчи телевизионният продуцент Магърдич Халваджиян, който се обърна към присъстващите с думите: „Благодаря на всички българи, че сред нас живеят достойни, добри хора, които помагат, които правят всичко възможно животът ни да става по-добър и не защото някой го изисква от тях, а защото те просто са добри хора. Този пример трябва да се дава всеки ден, от всеки един от нас, ако искаме да виждаме светлина в тунела.”

Организаторите на събитието бяха подготвили грамота и медал за Николай Цолов с посланието „Гордеем се, че сте достоен българин!”

Tags: 

Comments are closed.