Нацията е в опасност

“През 1934 г. с кучешката си преданост към Коминтерна (разбирай – Москва, бел. Т. Н.) българската комунистическа върхушка допусна да се приеме декларация по т. нар. “Македонски въпрос”, признавайки правото да се създадат “македонска нация” и “македонски език”, а по-късно – и македонска държава на антибългарска основа. Цели 56 години българските комунисти мълчаха като риби, когато българският народ и държава бяха обругавани от сърбокомунистите-македонисти, за да угодят на Москва. Това предателство доведе до избиване на 35 000 българи в Македония, а 185 000 бяха хвърлени в концлагерите на Титова Югославия.

През 1945 г. бе отнето българското гражданство на над 1 млн българи от Вардарска Македония, което и до ден днешен не е възстановено. А какво да кажем за срамния опит да се денационализират близо 200 000 кръвни братя и сестри от Пиринска Македония и да ги направят насила “македонци”? Този срамен период в нашата история е доказателство за безродието на комунистическата идеология, лидерите у нас са загубили образа си на хора и българи, а са се превърнали в жалки послушници на чужда държава. Днес техните наследници нямат намерение поне привидно да се извинят за стореното, но продължават да развяват високо знамето на русофилството като безпаметни субекти, истински примери за определението “българоиди”.

Проф. Григор Велев, в. “Животът днес”/ 14 февруари

 

Обсъждане. Имаме и приет Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен (ДВ/ бр. 37/5 май 2000), но той не се спазва от сегашната БСП, която твърди, че е със 125-годишна история и номерира поредния си конгрес като 49-ти, което означава, че се изживяват като правоприемници на обявената за престъпна БКП, т. е. – като престъпници?!

Колко е тъжно, жалко – и опасно! – че сами си създаваме проблемите! Насила отродяваме стотици хиляди българи, като ги принуждаваме да се пишат “македонци”. Регистрираме откровено протурски партии. Изхвърляме от христоматиите и учебниците по литература на децата си най-патриотичните текстове. Не приемаме Закон за българския език. Отритваме всичко, що е честно, почтено, кадърно и родолюбиво, защото пречи на тези, които са на власт – а в преобладаващата си част те са некадърни, алчни, безлични, безродни и крадливи..

Докога така, братя и сестри българи?!

Не виждате ли, че нацията ни се топи, а държавата – рухва?!

Tags: 

Comments are closed.